Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Allegro z dnia na dzień zablokowało bez ostrzeżenia wypłaty moich pieniędzy
PayU wysłało do mnie mejla z prośbą o weryfikację przez przesłanie dokumentu tożsamości - mimo że w poprzednim roku już taka weryfikacja była i przeszła pomyślnie. W mejlu jest link do regulaminu allegro w którym wyraźnie jest zapis:
Będziesz mieć na to 90 dni od otrzymania powiadomienia. Jeśli przez ten czas nie prześlesz dokumentu i nie potwierdzisz swoich danych, zablokujemy wypłaty Twoich środków. Będą one ponownie dostępne, gdy przejdziesz weryfikację.
W moim przypadku natomiast wypłaty zostały zablokowane natychmiast a powinny dopiero po 90 dniach. Proszę o wyjaśnienie sprawy, czy mi może umknął jakiś zapis czy allegro nie stosuje się do własnego regulaminu?
@Col324 widzę, że wyjaśniliśmy Tobie wszystko mailowo. Operator płatności ma obowiązek posiadania aktualnych danych, dlatego co pewien czas może poprosić o ponowną weryfikację danych. Szczegóły są dostępne w tym artykule.
Twoja sytuacja nie dotyczy re-weryfikacji konta Allegro tylko weryfikacji po stronie operatora więc te 90 dni nie obowiązuje, stąd nastąpiła obecnie blokada.
Jeśli masz więcej pytań zachęcam do kontynuowania rozmowy w zgłoszeniu mailowym 51105489.
Artykuł który Pan wysłał nie istnieje.
Ja powołuję się na przepis do którego link sami Państwo wysłaliście w powiadomieniu o konieczności weryfikacji który otrzymałam. Nie ma tam żadnych podpunktów o re-weryfikacji
@Col324 przepraszam - edytowałem mój wątek. Otrzymałeś ten link również mailowo.
Ten artykuł jest odnośnie kont firmowych. Ja prowadzę konto prywatne.
Chcę również dodać, że w artykule który Pan wysłał również jest wyraźny zapis:
Twój czas na weryfikację zależy od tego, czy operator uzna sprawę za pilną, czy o standardowym priorytecie. Tryb pilny to jedynie 5 dni, ale zazwyczaj na weryfikację będziesz mieć 60 lub 90 dni
Minimalnie więc powinno być to 5 dni a ja zostałam pozbawiona możliwości wypłat natychmiast.
@Col324 otrzymałeś od nas wyczerpującą informacje w powyższym temacie. Zachęcam do kontynuowanie rozmowy w sprawie mailowej.
Allegro zajęło więc cudze pieniądze w trybie natychmiastowym a zwrócenie uwagi na to że wysyłane przez pracowników zapisy ich własnego regulaminu wyraźnie potwierdzają że nie mają racji skutkuje tylko tym że moderator oznacza dyskusję jako rozwiązaną i wysyła formułkę "otrzymał pan odpowiedź".
Allegro stosuje się do własnych zasad tylko gdy jest im to na rękę, cóż za nowość.
Typowe nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi...
Ta sprawa nadaje się do UOKIK.
Mam podobną sytuację. Co innego w mailu a co innego pracownik. Tylko chyba UOKiK ich postawi do pionu.