anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpodstawnie naliczona dodatkowa opłata ubezpieczeniowa

DropShopBB
#7 Wielbiciel#

Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem że wysyłając paczkę do Czech czy na Węgry deklarował wartość paczki w  koronach czy Forintach a naliczyło mu ubezpieczenie w złotówkach dla paczek na Węgry zawyżając paczki nawet 100x 

Zgłosiłem reklamacje do Allegro odrzucono ją twierdząc że deklarowane wartości były w złotówkach i że to mój błąd a nawet w rozliczeniu allegro wygląda to tak. Do kogo się mogę zgłosić bo mam takich przesyłek kilkanaście i łączną opłatę dodatkową  na 800 zł.

"Nazwa usługi dodatkowej:

Allegro DHL Eksport - opłata za dodatkową ochronę ubezpieczeniową przesyłki do 50 000 zł; Declared value = 21000.00 HUF"

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

gdvorek
Moderator
Moderator

@DropShopBB napisz koniecznie do nas przez formularz kontaktowy, sprawdzimy to.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

DropShopBB
#7 Wielbiciel#

Skontaktowałem się opisałem sprawę odpisał mi czat bot jego rozwiązaniem była instrukcja jak poprawnie złożyć reklamację 😞

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@DropShopBB skierowałem sprawę do odpowiedniego zespołu, otrzymasz informację w zgłoszeniu nr 50509828.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

DropShopBB
#7 Wielbiciel#

Reklamowałem chyba 12 przesyłek ze źle naliczonymi ubezpieczeniami dostałem odpowiedz tylko dotycząca jednej i to takiej która nic nie wyjaśnia.

Faktycznie popełniłem błąd przy weryfikacji waluty zadeklarowana tenej wartości towaru. Przepraszam za zamieszanie

Oczywiście, wartości towarów, które Pan zadeklarował, nie były wyrażone w PLN, a w walutach odpowiednich dla rynków sprzedaży. Najmocniej przepraszam za mój błąd, jednak nie ma to wpływu na decyzję reklamacyjną. W momencie uzupełnienia pola „wartość” zostanie naliczona dodatkowa opłata za ochronę ubezpieczeniową przesyłki, zgodna z cennikiem Allegro.

Pana przesyłki zostały ubezpieczone ubezpieczeniem, które obejmuje przesyłki o wartości do 10 000 zł, a nie o wartości 10 000 zł. Wartość ubezpieczenia nie została zawyżona, ponieważ stawka za usługę "Opłata za dodatkową ochronę ubezpieczeniową przesyłki do 10 000 zł" jest stała i nie ma znaczenia, czy zadeklaruje Pan wartość 2 170 CZK (363,75 PLN), czy 10 000 zł."

Nic na temat przesyłek ubezpieczonych na 50 tyś zł bo kosztował towar 30tyś Forintów 

oznacz moderatorów