anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości zwrotu prowizji po naruszeniu regulaminu- czy jest szansa cofnięcia?

sklepzatrendami
#7 Wielbiciel

Hej, dostałam mailem wiadomość, że naruszyłam regulamin oraz informację, że w przypadku naruszenia regulaminu, Allegro nie przyznaje rabatu transakcyjnego (zwrotu prowizji). Czy to oznacza, że już nigdy nie będę mogła ubiegać się o zwrot prowizji w przypadku zwrotu produktów (nawet na innym koncie) i sprzedawać bez ograniczeń? Jest jakaś możliwość cofnięcia tego "zakazu"? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może z czasem zmięknie im rura 😆

Zależy coś wywinął 🤔 

oznacz moderatorów

sklepzatrendami
#7 Wielbiciel

Naruszyłam art. 2.9b Regulaminu Allegro 

"Niedozwolone jest bowiem licytowanie i kupowanie we własnych ofertach oraz w sytuacji, gdy konta Sprzedającego i Kupującego są ze sobą powiązane. Może to prowadzić, m.in. do:

• sztucznego zawyżenia popularności oferty
  • nieuczciwego wpływania na cenę przedmiotu
  • uczestniczenia w transakcji wyłącznie w celu wystawienia pozytywnej oceny"
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nieładnie. 😁

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, oznacza że do czasu wyprostowania zasad nie dadzą Ci zwrotów prowizji.

oznacz moderatorów

sklepzatrendami
#7 Wielbiciel

Naruszyłam art. 2.9b Regulaminu Allegro i usunęli mi wszystkie opinie...

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A mogli zablokować konta 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Masz farta. Jak dobrze kojarzę to z tydzień temu gościu tu lamentował że po czasie kupił coś od swojego klienta i bloknęli mu za to konto też za komentarze. Oczywiście w supporcie nie siedzę, czy całkowitą prawdę napisał nie powiem ale raczej lekko Cię potraktowali i w sumie zasłużenie. Punkty negatywne zwykle znikają po  miesiącu to wtedy zwroty powinny być możliwe. Tak mi się wydaje przynajmniej, bo ludzie się tego typu karami akurat tu nie chwalą...