Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czasem na magazynie mam 0 szt, ale na allegro jest błąd i kupujacy kupi towar, którego nie mam. Czy wystawiacie w takim razie fakturę normalną i pozniej dosylacie korygującą 0zl? Sam zwrot bez faktur? Tylko 0zł?
@Client:110409332 noooo... tak to powinno wyglądać , fakturowanie odbywa się NIE ! na podstawie ruchu towaru tylko NA POSTAWIE przepływu środków , a to w takim przypadku występuje czyli FV i korekta .
Dziękuję 🙂
@mdrogeria " fakturowanie odbywa się NIE ! na podstawie ruchu towaru tylko NA POSTAWIE przepływu środków" a skąd takie informacje?
A kiedy kupujesz towar to FV z odroczonym terminem jest nieksięgowana? Własciwie FV pokazuje ruch towarów nie przepływy pieniężne które mogą nastąpić nawet po kilku miesiącach
To również prawda, wystawienie faktury za wcześnie (30 dni przed wykonaniem usługi?) nie jest zgodne z prawem.
Jeżeli jest towar => wystaw fakturę (wyślij do klienta)
Kompletny brak towaru => wystaw fakturę i korektę (wyślij obydwa razem)
Zmiana w zamówieniu, np. brak jednej sztuki => wystaw fakturę i korektę (wyślij obydwa)
Czy to ma sens?
@Client:110409332 nie ma sensu , ale up....ść kontrolujących zwykle przekracza barierę rozsądku , napisałem Ci ,, tak to powinno wyglądać ,,
@_Likos_ odroczenie , kredyt , to są również formy płatności .
@mdrogeria oczywiście lecz FV ksiegujemy w momecie zakupu ( wydania towaru) a nie w miesiącu w którym za nią płacimy ( wyjątkiem jest metoda kasowa)
Jak dla mnie dokument sprzedaży powinien odzwierciedlać zawartą transakcje . Jeśli do transakcji nie dochodzi z takixh czy innych powodów nie ma potrzeby wystawiania dokumentu sprzedaży i korygowania go
@_Likos_ bo tak podpowiada rozsądek , ale rzeczywistość w przypadku kontroli może być z gołą inna .
@mdrogeria dokładnie, rozsądek, a rzeczywistość w czasie kontroli to dwie różne kwestie