Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moje pytanie jest następujące. Czy klient musi wypełnić oświadczenie o odstąpieniu od zakupu przez allegro i dołączyć je do paczki ze zwrotem?
@al-max2016 jeżeli poinformował Cię w jakiś inny sposób to może ale nie musi dołączać druku do paczki. Jeżeli Ci jest to bardzo potrzebne to poproś kupującego żeby Ci to przesłał na e-mail
@al-max2016 Kupujący może poinformować Sprzedającego o zwrocie zakupu za pomocą formularza Allegro (Moje zakupy --> szczegóły zakupu --> zwróć zakup). Może również złożyć pisemne oświadczenie i wysłać mejlem. Nie ma konieczności dołączenia oświadczenia do paczki ze zwrotem. Oczywiście, jeśli potrzebujesz takiego oświadczenia w formie pisemnej, możesz poprosić o to kupującego. Warunki zwrotów zakupionych od Ciebie przedmiotów ustalić możesz w tej zakładce.
@al-max2016 Nie musi. Wystarczy wysłanie formularza zwrotu w systemie Allegro.
Wg Allegro nie musi i tego trzymają się kupujący, wg sprzedających którzy powołują się na prawo powinni.
Moja księgowa wymaga od nas takiego oświadczenia ponieważ musimy zrobić korektę np faktury i paragonu. Podobno skarbówka się tego czepia.