anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić gdy kupujący zgłosił zwrot towaru otrzymał zwrot środków i nie zwrócił zakupionego towaru.

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry. Mam problem z kupującym. Zakupił towar zapłacił, towar został dostarczony. Po około 10 dniach klient zgłosił zwrot towaru bez podania przyczyny. Środki zostały zwrócone kupującemu. Wystąpiłem o zwrot zakupionego towaru do kupującego ale ten orzekł że jest zadowolony z zakupu i nie chce odsyłać zgłoszonego do zwrotu towaru. Konwersacja poprzez allegro z kupującym ustała i nie ma z nim kontaktu. Co zrobić? Czy zostało mi tylko zgłosić sprawę na policję?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Raczej tak

Miałeś prawo odroczyć zwrot pieniędzy do czasu zwrotu przedmiotu 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

No niestety tylko policja. Zwykle ludzie wstrzymują się ze zwrotem kasy do momentu zwrotu towaru.... Trochę przedobrzyłeś.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 dopytam - rozumiem, że kupujący jednak nie chce zwracać towru, ale nie zwrócił Tobie pieniędzy?

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak. Dostał zwrot środków a nie zwrócił towaru twierdząc ze już nie chce zwracać bo wszystko towar jednak jest ok.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 podaj mi proszę nr zamówienia.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 dopytam, chodzi o kwotę zwrotu 458,99 zł?

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

Zgadza się. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 dzięki. Działam w temacie i wrócę do Ciebie. Proszę o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@kundlozol1000 to podaj numer konta żeby mogła zwrócić ci pieniądze.

oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

[edytowano]

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 nie podawaj proszę tu taki danych. Proszę Ciebie o cierpliwość - już działam w temacie i wrócę z informacją.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Client:44052296  przecież może zwrócić przez Allegro. Chyba że się mylę i ta opcja jest dostępna wyłącznie dla sprzedających.

oznacz moderatorów

kundlozol1000
#7 Wielbiciel#

Właśnie o to chodzi ze nie chce wogole nic zwracać i nie odpowiada na wiadomości wysłane przez portal allegro z prośbą o zwrot. Nawet nie doszło do rozmowy na temat jak dokonać ponownej zapłaty za otrzymany towar 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@kundlozol1000 zgłosiłem temat i oczywiście podjeliśmy działania. Wysłaliśmy do klienta upomnienie w tej sprawie. Jeśli do jutra do końca dnia nic się nie zmieni i nie dostaniesz odpowiedzi od klienta napisz do nas przez formularz kontaktowy.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów