Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry. Mam problem z kupującym. Zakupił towar zapłacił, towar został dostarczony. Po około 10 dniach klient zgłosił zwrot towaru bez podania przyczyny. Środki zostały zwrócone kupującemu. Wystąpiłem o zwrot zakupionego towaru do kupującego ale ten orzekł że jest zadowolony z zakupu i nie chce odsyłać zgłoszonego do zwrotu towaru. Konwersacja poprzez allegro z kupującym ustała i nie ma z nim kontaktu. Co zrobić? Czy zostało mi tylko zgłosić sprawę na policję?
Raczej tak
Miałeś prawo odroczyć zwrot pieniędzy do czasu zwrotu przedmiotu
No niestety tylko policja. Zwykle ludzie wstrzymują się ze zwrotem kasy do momentu zwrotu towaru.... Trochę przedobrzyłeś.
@kundlozol1000 dopytam - rozumiem, że kupujący jednak nie chce zwracać towru, ale nie zwrócił Tobie pieniędzy?
Dokładnie tak. Dostał zwrot środków a nie zwrócił towaru twierdząc ze już nie chce zwracać bo wszystko towar jednak jest ok.
@kundlozol1000 podaj mi proszę nr zamówienia.
@kundlozol1000 dopytam, chodzi o kwotę zwrotu 458,99 zł?
Zgadza się.
@kundlozol1000 dzięki. Działam w temacie i wrócę do Ciebie. Proszę o cierpliwość.
Dziękuję za pomoc
@kundlozol1000 to podaj numer konta żeby mogła zwrócić ci pieniądze.
[edytowano]
@kundlozol1000 nie podawaj proszę tu taki danych. Proszę Ciebie o cierpliwość - już działam w temacie i wrócę z informacją.
@Client:44052296 przecież może zwrócić przez Allegro. Chyba że się mylę i ta opcja jest dostępna wyłącznie dla sprzedających.
Właśnie o to chodzi ze nie chce wogole nic zwracać i nie odpowiada na wiadomości wysłane przez portal allegro z prośbą o zwrot. Nawet nie doszło do rozmowy na temat jak dokonać ponownej zapłaty za otrzymany towar
@kundlozol1000 zgłosiłem temat i oczywiście podjeliśmy działania. Wysłaliśmy do klienta upomnienie w tej sprawie. Jeśli do jutra do końca dnia nic się nie zmieni i nie dostaniesz odpowiedzi od klienta napisz do nas przez formularz kontaktowy.