Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Interesuje mnie temat kawy, a dokładnie jej sprzedaż. Moje pytanie dotyczy tego czy mogę wstawiać do oferty kawę (kawa ziarnista) głownie, bez konsekwencji czy jednak potrzebuję na to dodatkowych "dokumentów, zgody, certyfikatów etc."?
@ToMeK95PL czy możesz podać więcej informacji na temat produktu jaki chcesz sprzedawać? Co to za kawa, jaka marka?
Glownie kawa ziarnista do ekspresu, marka różna, lavazza, moka golf itp.
@ToMeK95PL oki, skonsultowałam to i kwestię dystrybucji Ty jako sprzedający powinieneś samodzielnie wyjaśnić z producentem. My nie wymagamy dodatkowych zaświadczeńprzy sprzedaży kawy, ale to Sprzedawca jest odpowiedzialny za to by jego oferty spełniała normy prawne.
Rozumiem, czyli tak naprawdę mogę śmiało wystawiać oferty z kawą.
@ToMeK95PL możesz wystawiać, pod warunkiem, że zgłosiłeś w sanepidzie sprzedaż produktów spożywczych.
O dzięki za odpowiedź, a możesz jeszcze podpowiedzieć jak dokładnie to zrobić? Mam na myśli czy wystarczy że zadzwonię podam potrzebne informacje i tyle czy muszę coś wypełniać i mieć też dla siebie jakiś papierek podkładkę?
@ToMeK95PL nie tylko musisz wypełnić „papierki”, musisz też mieć odpowiedni magazyn. Musisz jeszcze zrobić badania i wyrobić książeczkę sanepidu.
Dziękuję