anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro bankrutuje? Brak wypłat

mudol
#12 Orędownik

Dziś powinienem otrzymać wszystkie wypłaty od dnia 24 grudnia, niestety, doszły tylko dwie i to te najmniejsze 😄 Czy allegro się zwija? Czy ma kłopoty finansowe? Czy bankrutuje i nielegalnie przetrzymuje środki sprzedawców?

Jak się zwijacie to dajcie znać wcześniej to ogłoszę tą super nowinę w swoim sklepie 🙂 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niech zgadnę doszły tylko te z payu i przelewów? U mnie jest podobnie. Przelewów24 nie miałam. Z payu wszystko doszło. Adven też bez problemu doszły z samego rana.  Allegro finanse 5 wypłat powinno dojść i nic. Jest jeszcze nadzieja. Pamiętam raz czy dwa ten twór dopiero po 18 wieczorem coś wypłacił. 

Znając Allegro to łapią odsetki. I oczywiście wszystko zgodnie z regulaminem, bo przecież mają na wypłatę 2 dni robocze. Dziś jest dopiero 1-wszy dzień roboczy...  

Nie komentuję dalej, bo jeszcze bananem dostanę...

ELEON-SH0P
#8 Zapaleniec

Oczywiście wszystko zgodnie z regulaminem 😂🤣😂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jest git. Weszły teraz. Czyli miały godzinne opóźnienie przynajmniej u mnie.

Tak gwoli sprawiedliwości to powiem, że 2 drobniutkie z payu OL. też dopiero teraz weszły, więc to moze jednak bank nie wyrobił... Payu z Allegro weszło wcześniej, tych z O.. nawet nie zauważyłam, że brakowało. 

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@AnnaG-Antyki Niestety to nie banki tylko Allegro Finance ogólnie ma opóźnienia w przekazywaniu pieniędzy. Z Payu i Przelewy24 wypłacone przed 8.00 rano, zawsze są w tym samym dniu.Allegro Finance dopiero na drugi dzień.A mogliby zrobić tak samo jak przy wpłatach.Wypłata i po paru sekundach pieniądze na koncie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przed 8-mą tak rzeczywiście też miałam dopiero na drugi dzień. Jednak wypłaty nocne zwykle mam normalnie w ten sam dzień. Rekord u mnie był jakoś miedzy 18-19stą ale jednak były. 

A dziś musiały być jakieś poślizgi w bankach też skoro 2 przelewy z Ol. oni używają Payu też miałam godzinę później. 

Jednak masz rację. To co związane z Allegro zawsze jest najpóźniej. Przelewy zwykle mi wchodzą ok 8:30, adven około 10, payu (które było związane długo z Allegro) ok. 14.30, finanse wchodzą zwykle kilka minut po payu ( i muszą być wcześniej od reszty wypłacone)...

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@AnnaG-Antyki To o której wchodzą wpłaty jest zależne od banku.PKO BP księguje wypłaty wykonane max przed 8.00 o 15.00 (zawsze).W przypadku Payu i Przelewy24 nigdy nie było poślizgu.Odkąd wprowadzili Allegro Finance wypłaty dzień przed z tego tworu wchodzą o 15.00 ale wypłaty wykonane rano przed 8.00 w tym samym dniu nie wchodzą (w przeciwieństwie do Payu i Przelewy24).

Nie wiem, może się docierają ale skoro w jedną stronę można szybko zaksięgować to i w drugą stronę powinno to działać tak samo.

oznacz moderatorów