Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Chce wyslac paczke bez etykiety przez paczkomat. Gdy wystawialem przedmiot na allegro to wybralem opcje dostawy paczkomaty za 8.99 zl. W mailu w wiadomosci o otrzymaniu wplaty mam opcje "utworz etykiete i nadaj paczke", czy jezeli skorzystam z tej opcji to moge nadac bez etykiety?
Pozdrowienia
@qamil20 Nie, musisz mieć etykietę 😞 tu masz więcej
Wszystko zrobisz w prosty i szybki sposób na swoim koncie na Allegro Lokalnie.
Edytowano 16.03.2023
@kostas11 ale on chce "nowocześnie" bez etykiety...
@pinsplash w sumie może spróbować 😄 @qamil20 jak Ci się uda bez etykiety nadać paczkę ( nie myl ze zwrotem bo tam wystarczy kod ) to daj nam znać przyda się na przyszłość 😄
Moje pytanie jest odnosnie tego czy moge bez etykiety wyslac korzystajac z linka co mam w mailu. Czy jednak musze skorzystac z aplikacji inpost osobno?
@qamil20 a piszesz o zadaniu poza allegro, to skoro można nadać bez etykiety to tak jest, nie korzystałem z tego więc nie pomogę 😞
Ale widzę że działa to jak zwrot allegro na kod lub z aplikacją 🙂
Opłać wysyłkę BLIKiem
Po uzupełnieniu informacji, zostaniesz przekierowany do szybkiej i wygodnej płatności BLIK. Po ukończeniu płatności, w aplikacji pojawi się 9-cyfrowy kod nadania oraz kod QR. Kod nadania otrzymasz również w mailu.
Pamiętaj! Na paczce nie musisz już naklejać żadnej etykiety ani umieszczać kodu nadania. Jeśli chcesz jednak umieścić kod na paczce - oczywiście, możesz to zrobić!
Nadaj w Paczkomacie
Z przygotowaną paczką udaj się do dowolnego Paczkomatu. W czytniku w Paczkomacie zeskanuj kod QR z aplikacji lub na ekranie Paczkomatu wybierz opcję „Mam kod nadania lub kod zwrotu” i wpisz dane – skrytka otworzy się automatycznie! Teraz włóż paczkę do skrytki.
Witam. Udało się wysłać bez etykiety?
@Client:41548930 można nadać przesyłkę w aplikacji InPost, ale nie będzie to metoda dostawy Allegro Paczkomaty InPost w specjalnej cenie 8,99 zł (tylko minimum 12,99 zł w zależności od gabarytu). Dlatego lepiej abyś nadała ją z poziomu Allegro Lokalnie. Aby to zrobić wejdź proszę w zakładkę Zamówienia od kupujących, znajdź właściwe zamówienie i kliknij [przygotuj paczkę do nadania] i wygeneruj etykietę, którą umieścisz na przesyłce, następnie nadaj przesyłkę w wybranym paczkomacie.
Dziekuje za wyjasnienie. Przydaloby sie miec mozliwosc wyslania przesylki bez etykiety z poziomu allegro, bardzo fajna funkcja szczegolnie dla tych wszystkich uzytkownikow ktorzy nie prowadza regularnej spzredazy i nie posiadaja drukarki.
Pytanie dlaczego ta opcja nie jest dostępna skoro InPost ją udostępnia. Proszę o jej udostępnienie. Tak jak kolega wyżej napisał, nie wszyscy sprzedający okazjonalnie posiadają drukarki.
Pozdrawiam
TO chyba trzeba założyć propozycję zmian i zebrać duzo głosów aby wpadli na tak 'nowoczesny' pomysł ułatwiający uzytkowanie ich portalu ...
Tak zgadzam się z tym nie każdy użytkownik posiada drukarkę żeby wydrukować etykietę.
Na allegro lokalnie powinno allegro wprowadzić wysyłki poprzez InPost ale bez etykiety.
Pani Moniko serdecznie proszę o wystosowanie prośby do Allegro o interwencję w tym temacie, inPost już od dawna posiada możliwości wysyłki bez drukowania etykiet.
Ale chodzi o to by nie drukować tej cholernej etykiety ! skoro już raz Allegro pobrało mi opłatę za nadanie paczki przez in-post 8,99zł to dlaczego mam ponownie płacić 12,99zł za wysłanie tej paczki bez etykiety ? Po to daje się opcję "wysyłam z allegro"czy jak to się tam nazywa,żeby było taniej,zarówno dla kupującego jak i dla sprzedającego,a nie że trzeba podwójnie płacić.Bez sensu.Nie każdy ma w domu drukarkę,a jeżeli ma i mało korzysta z niej to tusz zaschnie i wówczas i tak jest bezużyteczna,no wtedy chciałby nadać paczkę "bez etykiety".
Jak Ci pobrało? AL pobiera za etykietę dopiero w momencie nadania paczki w paczkomacie. A przynajmniej tak tu co chwilę piszą. Więc suma sumarum dopłacasz niestety 4zł do wysyłki. A następnym razem w dostawie podajesz paczkomat 12.99.
Jeżeli tak jest jak piszesz,było by to logiczne,ale właśnie brat miał taką sytuację że nie mógł wydrukować sobie bo tusz sie skończył,a kupującemu zależało na czasie,więc poszedł w drugą opcję i nadał w opcji za te12,99zł bez etykiety AL obciążyło go opłatą za sprzedaż+wysyłkę,czyli sumując zapłacił za przesyłkę 22zł. Fakt że było to chwile temu,więc może do teraz coś z tym zrobili i zmienili regulamin.
Ale tak jest że opłata jest dopiero pobierana po otwarciu paczkomatu, mówimy o AL.
To dziwne. Właśnie sprawdziłam. Szykowałam paczkę wczoraj wieczorem, a opłata za etykietę poszła dopiero dzisiaj jak ją pani w paczkopunkcie zeskanowała. Także nie masz racji. Jeśli Ci pobrało za etykietę to pisz do allegro niech zwrócą, bo nie powinno. W rozliczeniach masz to wtedy opisane jako "Allegro Lokalnie - nadanie przesyłki InPost -8.99." Jeżeli w rozliczeniach masz tylko "prowizja od sprzedaży" tzn. że etykiety jeszcze nie doliczyło" i wtedy się etykietą nie przejmujesz.
Nie, nie możesz.
@pik31 nadając przesyłkę przez Allegro Lokalnie generujesz etykietę na Allegro Lokalnie i pobieramy opłatę (8,99 zł) dopiero po zamknięciu drzwiczek skrytki w paczkomacie jeśli więc zdecydujesz się nadać przesyłkę inną metodą to rozliczysz się tylko z przewoźnikiem z usług, z którego skorzystasz, a my nie pobierzemy opłaty.