anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kupujący może mnie oszukać przez Allegro Pobranie?

Client:99852081
#2 Obserwator

Witam, 

mam pytanie na sprzedaż mam pamięć ram o wartości 10 tys. zł

Kupujący jest zainteresowany kupnem przez allegro lecz chce abym nadał paczkę za pobraniem.

Czy istnieje jakaś możliwość abym został oszukany? to moja pierwsza sprzedaż na allegro.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dobra rada - odpuść sobie sprzedaż przez allegro. 
Poszukaj kogoś z odbiorem osobistym. 

oznacz moderatorów

Client:99852081
#2 Obserwator

Kupujący ma zbyt daleko abyśmy mogli spotkać się osobiście. Jeżeli napisałbym klientowi że istnieje tylko opcja przedpłaty to juz jestem lepiej chroniony?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:99852081 Tutaj niestety nie jesteśmy w stanie ocenić czy kupujący zapłaci czy nie. Jeśli nie zapłaci, nie otrzyma towaru, to wiemy na pewno 😉 Nie zakładałabym również złej woli kupującego. 

Zapłacenie z góry jest oczywiście pewniejszą formą sprzedaży. (zapłata z góry przez Allegro Finanse) 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@Client:99852081 Tylko przedpłata.Ewentualnie, ponieważ kwota jest spora możesz zaproponować przedpłatę kosztów wysyłki w tę i z powrotem(aby nie być stratnym), a resztę przy odbiorze.Pamiętaj tylko o tym, że prowizja dla Allegro będzie spora, a przy nieodebraniu przesyłki przez kupującego będziesz musiał to przed Allegro udowodnić aby odzyskać prowizję.

Znając życie, ponieważ jest to Twoja pierwsza sprzedaż i na taką kwotę, to po sprzedaży Allegro zablokuje Ci konto i będzie prosiło Cię o weryfikację oraz potwierdzenie że jesteś w posiadaniu sprzedawanego przedmiotu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:99852081 @Serio posłuchaj dobrej rady - odpuść sobie sprzedaż tego przez Allegro. 

oznacz moderatorów