anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można przenieść opinię produktu do oceny sprzedawcy? (błędna opinia po EAN 4260663280096)

HYDROREN
#10 Popularyzator

Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące opinii przypisanej do produktu pod kodem EAN 4260663280096.

Klient wystawił ocenę produktu, mimo że kupił ten towar u innego sprzedawcy, a nie u mnie.
Przez to ocena produktu w mojej ofercie  została zaniżona, chociaż nie dotyczy mojego zakupu ani obsługi.

Czy w takiej sytuacji można:

• przenieść tę opinię do oceny sprzedawcy tego, u którego faktycznie kupowano,
    lub

• usunąć ją z produktu, jeśli jest przypisana nieprawidłowo?

Opinia krzywdzi ofertę innych sptrzedających ten sam produkt i nie odnosi się do opisu produktu tylko bardziej do oceny sprzedaży.
Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie, czy to można rozwiązać.

Dziękuję!

P.S. 

Sądzę że powinna być usunieta bo jest nie we własciwym miejscu.Ta opinia klienta zawiera:

„Moja opinia jest negatywna” → ocena sprzedawcy, nie produktu

„Nie poleciła sprzedającego” → ocena sprzedawcy

uwagi o stanie przesyłki, pudełku, pakowaniu → to dotyczy logistyki, nie produktu

„pudełko z wyciętymi etykietami wysyłkowymi” → to wskazuje na poprzednią wysyłkę, czyli na sprzedawcę

„śrubki porozrzucane w opakowaniu” → to również zarzut wobec sprzedawcy, nie producenta

„pilot wcześniej rozkręcany” → jeśli produkt jest nowy, to z kolei sugeruje sprzedaż towaru używanego

To wszystko nie dotyczy cech samego towaru, tylko obsługi i stanu paczki → więc to powinno być opinią o SPRZEDAWCY, a nie o produkcie.

To jest błędnie przypisana opinia produktu.

W regulaminie Allegro jest jasno:

Opinie o produkcie nie mogą zawierać treści dotyczących sprzedawcy lub obsługi zamówienia.

Więc dlatego zgłaszam ją do usunięcia lub przeniesienia.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@HYDROREN poproszę o login kupującego, który zamieścił tę opinię lub numer zamówienia, którego dotyczy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator

No nie wiem jak to podać bo login kupującego nie wyświetla się cały tylko w skrócie:

27 lutego 2025 od s...8. Wstawiam zrzut ekranu

HYDROREN_0-1763214435415.png

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@HYDROREN to proszę jeszcze numer tej oferty. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator

Nie ma już oferty tego sprzedawcy. Opinia dotyczy EAN produktu  4260663280096

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@HYDROREN dziękuję. Na ten moment usunięcia zagwarantować Ci nie mogę, ale będę działać w tej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów