Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czekam na wpłatę na moje konto bankowe(w trakcie weryfikacji muszę dołączyć zdjęcie dowodu) czy po tej weryfikacji dostanę jakąś etykietę do wysylki czy jakim sposobem wysłać paczkę?
@Kuska1256 a co udostępniłeś jako metodę dostawy ? żadnej etykiety nikt Ci nie dostarczy, trzeba nadać paczkę wypełnić lub wydrukować etykietę u przewoźnika, wypłata czy aktywacja z Payu nie ma nic wspólnego z wysyłką zamówienia do kupującego nie musisz czekać na wypłatę żeby nadać paczkę 🙂
To jak ma to rozumieć, skoro kupujaca sama stwierdziła że sprzedaż przez allegro jest wysyłka tańsza. Zgodziła się na tą opcję.
Możesz połączyć konto allegro z inPostem,wtedy sprzedając rzecz i udostępniając na aukcji wysyłkę paczkomatem inPostu zapłacisz tylko 8,99PLN. Po zakończeniu aukcji ,jęzeli kupujący wybrał paczkomat ,automatycznie dane do wysyłki są importowane do inpostu .
Jak to zrobić potrzebuje wysłać kurierem, nie formą paczkomatu.
Jezeli aukcja się już zakończyła bo kupujący kupił przedmiot to już nic raczej nie zrobię, a mało tego jeszcze dostałam opłatę od sprzedaży ok 20 zł jak teraz mam to wytłumaczyć że nie będzie tak jak ta pani chciała, sama mi tak podpowiedziala.
@Kuska1256 - sorry brachu, ale to efekt grania w grę bez znania jej podstawowych zasad. Teraz ponieś tego konsekwencje, a na drugi raz najpierw sprawdź jak co działa. So far, udowadniasz jaką amatorszczyznę może trafić Kupujący.
Zależy jaką formę wysyłki zaproponowałeś i za ile.Przez allegro można tylko do paczkomatu,ale wejdź na stronę firmy której wysyłkę oferowałeś i zobacz jak trzeba wysłać.
To ty ustalasz formę wysyłki, a nie kupujący.Najlepiej sprawdzić wcześniej koszty wysyłki i podać takie jakie poniesiesz aby wysłać.Teraz możesz prosić o dopłatę albo sama ją ponieść.
Klikając formę wysyłki, kliknela przesyłkę kurierską nie było zadnych opcji wybrania firm na allegro lokalnie, więc nie wiem jaka firmą. Koszt wysyłki jest 11,50 przedplata
@Kuska1256 to wybrałeś dowolnego kuriera ,wejdź na furgonetka.pl, i tam nadaj najwyżej dopłacisz z 2 -3 zł 😞 a prowizję trzeba zapłacić tak działa allegro 🙂
Zajrzyj na DPD ja wczoraj coś kupiłem na allegro lokalnie i sprzedający też oferował przesyłkę kurierską za 11,50 PLN. Więc chyba przez tą firmę nadasz taką przesyłkę kurierską.
Zapewne kupująca kupiła coś powyżej 100PLN , a przy wykupionym smarcie myślała,że wysyłkę kurierską będzie miała za darmo.
@TOBI421 na lokalnie nie ma smarta 😞
Kiedy pisałem jeszcze pytający nie napisał gdzie sprzedawał
@TOBI421 wcześniej było w zakładce allegro lokalnie 🙂
za 11,50 zadnym kurierem sie nie wysle fedex przez furgonetke.pl15,98 do 10kg
Na inpost lekka paczka do 5kg z wysyłką kurierem 12,49 PLN