Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam.
Sprzedałam dwa zestawy i allgro nie doliczyło mi kosztów dostawy. Dlaczego??
@ToyMasters smart doliczają z opóźnieniem, dodatkowe opłaty nawet po miesiącu 🙂 za mało szczegółów podałeś ?
Chyba że pytasz o koszty dostawy dla kupującego czemu nie zapłacił ?
@ToyMasters chętnie odpowiem, proszę doprecyzuj.
no tak, mam napisane w aukcji ze koszt dostawy to 10 zł więcej a w zakładce moja sprzedaż mam gola kwotę zarobku za produkt bez doliczonych kosztów wysyłki i jeszcze pobierają prowizje 3 razy większą niż zapisane w umowie z allegro (6%)
Dlaczego allegro nalicza mi 25zł od sprzedanego przedmiotu za kwotę 169zl skoro w warunkach współpracy allegro pisze ze pobiera tylko 6% ??
@ToyMasters a nie wystawisz w pozostałych ?
do czego się to pytanie odnosi bo nie rozumiem?
bo kategorie Pozostałe mają tak dużą prowizję, sprawdź gdzie wystawiasz ?
@ToyMasters proszę Ciebie o kontynuowanie tematu w jednym wątku. Proszę o chwilę, weryfikuję sprawę.
Dobrze w takim razie czekam na Twoja odpowiedz. Bardzo dziękuję
tak pisze allegr:
Wysokość prowizji od sprzedaży zależy od kilku czynników – między innymi od ceny przedmiotu i kategorii, w której został wystawiony.
Wysokość prowizji od sprzedaży nie jest jednakowa dla wszystkich ofert. Zależy od:
Przy naliczaniu prowizji, oprócz kosztu sprzedanego przedmiotu, weźmiemy pod uwagę również koszt jego dostawy. Jeśli kupujący nie zapłaci za dostawę – ponieważ będzie ona za 0 zł lub w ramach Allegro Smart! – nie doliczymy jej do prowizji.
W przypadku, gdy kupujący zrobi zakupy w ramach Allegro Smart! i wybierze opcję płatności przy odbiorze, zapłaci 4,99 zł – za każdą przesyłkę z zamówienia. Kwotę tę uwzględnimy przy naliczaniu prowizji.
Sprzedajesz przedmiot o wartości 100 zł, z kategorii objętej prowizją w wysokości 6%. Twój klient wybiera dostawę o wartości 18 zł. Prowizja 6% od kwoty 118 zł wynosi więc 7,08 zł.
@ToyMasters doprecyzuj proszę w jakiej kategorii wystawiasz?
@ToyMasters ale te 6 % to tylko przykład 😄 zapłacisz 25 zł prowizji + 10 zł za wysyłkę smart i masz kosztów 35 zł od sprzedanego produktu 😄
@ToyMasters kostas pyta cie o to w jakiej kategorii wystawiłeś produkt
@ToyMasters bo masz smarta a prowizja jest 15,99% 😄
czy można to jakoś zmienić ??
@ToyMasters nic nie zmienisz bo koszty na allegro z dopłatami do smart już są ponad 20 % 😞
co to oznacza ten smart?? i dlaczego ja tam mam. pokrywać koszta wysyłki??