anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mojej oferty z Allegro Lokalnie nie widać na Allegro?

osik_2004
#10 Popularyzator#

Zawsze wystawiałem na Allegro, ale jak każdy widzi od dłuższego czasu, drobni sprzedawcy, prywatni, zrzucani są na podległe platformy czyli np. Lokalnie.

Czyli pozostało mi wystawienie na Allegro Lokalnie z tym że teoretycznie aukcja powinna być widoczna także na głównej platformie Allegro.

Mija trochę czasu i mimo, że sprzedaje chodliwy towar, pamięć RAM, niska cena, nie widzę chętnych kontaktujących się zazwyczaj z pytaniem "czy dałoby się taniej?" ... Liczba odsłon też znikoma.

Odpalam drugą przeglądarkę na komputerze.

Nie jestem tam zalogowany do Allegro.

Wyszukuję dany dział z produktem, ustawiam zakres cen. Przybliżone parametry aby objąć większą ilość przedmiotów.

I co ? I aukcji nie widać 🤣 Sprawdzałem na kilka sposobów i aukcje którą wystawiłem na Lokalnie, nie widać na głównej platformie Allegro.

O co tu chodzi śmieszki ? 

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

niuti
#8 Zapaleniec#

Allegro to nieporozumienie coraz większe. Mam podobny jak nie ten sam temat. Nie widać moich aukcji z allegro lokalnie na wyszukiwarce allegro a zawsze były widoczne. Rozmawiam z babką konsultantką ta mi pisze, że nie sa widoczne bo wystawiam LEGO, które weszło do jakiś marek chronionych i tylko niby firmy mogą po akceptacji jakieś tam polityki. Mówię na 1 wyszukiwaniu naliczyłem 17 sprzedawców prywatnych. A ona, że jeszcze nie wszyscy zostali usunięci.....czyli rozumiem, że usuwają po 5 aukcji na dzień? Litości.......konsultanci, allegro itd. Tu jest taki przemiał, że nikt nie ogarnia co się dzieje, dlaczego coś nie działa, komuś coś wywaliło, allegro zmienia tylko polityki, podnosi stawki a i tak bedą mieli sprzedawców bo to monopol w Polsce. Tyle. Mają wywalone na to. I nie pierwszy przypadek, kiedyś zapłaciłem za promowanie z allegro lokalne i aukcja sie nie promowała...to ściemę mi pisali, że promowanie jest widoczne tylko na allegro lokalnie :D.

Lepiej pomyśleć o własnej stronie albo firmie. Allegro lokalne jest dla .....no własnie nie wiadomo dla kogo, ani dla kupujących ani sprzedających.

oznacz moderatorów

pilkosz
#9 Pomysłodawca#

Otóż, drogi zespole dedykowany.

Po zapoznaniu się z problemem i zgłębieniem go (zajęło mi to 15 min) pragnę poinformować, iż różnica wynika z kupy którą wprowadziliście, tj. tzw. ochrona marek. Dzięki temu wyświetlanie moich ofert spadła z ok 4k miesięcznie do zaledwie 1k 🙄

Kolejna głupota, stworzona po to, aby małych sprzedawców wypieprzyć z Allegro, gdyż znajdują się na niej praktycznie wszystkie marki (może poza własnymi Biedronki 😑).

Jednym słowem Allegro uznaje że każdy prywatny sprzedający jest szmuglerem podróbek, kłamcą i złodziejem.

Natomiast wszyscy wpisani do CEiDG są szczerozłoci i prawdomówni 🙄 (ponieważ mogą zaznaczyć kwadracik, że nie mają podróbek, czego zwykły użytkownik nie może zrobić).

Normalnie Janusze biznesu w tych biurach siedzą 😏

Cóż, pozostaje tylko bardziej intensywnie pracować nad swoją stroną oraz przenosinami do konkurencji 😊

oznacz moderatorów

wwol
#8 Zapaleniec#

Wczoraj mnie tknęło by sprawdzić jak moje przedmioty wyświetlają się, dziś znalazłem ten post i już wiem, dlaczego nie wyświetlają się - jutro kasuję konto na allegro. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

semantis
#8 Zapaleniec#

Mam to samo. Towar wystawiony na Allegro Lokalnie wisi od ok. 10-14 dni i ma 12 odsłon (w tym ze 3-4 moje). Kiedy wpisuję na stronie głównej Allegro dokładne 3 wyrazy z tytułu aukcji, nic nie znajduje. Kiedy wpisuję markę i model, znajduje inne, ale mojego ogłoszenia nie ma. Znowu jakiś zafajdany miszcz marketingu postanowił po cichu "kosić" grosze za widoczność oferty. W tym momencie ta zafajdana platforma może się w ogóle zamknąć. Nie tolerujemy oszustów.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@semantis nie ma się co nakręcać, wystawiłeś na Lokalnie i tam jest 🙂 Od 1 października była zmiana i ofert z Lokalnie nie widać na Allegro prócz jednego na dole najbardziej pasującego z możliwością przejścia na Lokalnie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

semantis
#8 Zapaleniec#

"...Od 1 października była zmiana i ofert z Lokalnie nie widać na Allegro..."

Ja się nie nakręcam, tylko zmieniam platformę na bardziej przyjazną. Kombinatorom z Allegro trzeba powiedzieć "dosyć".

oznacz moderatorów

azgar84
#7 Wielbiciel#

Mam to samo wkurza mnie to jako kupujacego i jako sprzedajacego chcesz cos kupic moze jest taniej ale nie szuka sie na allegro lokalne bo zwykle na głownym, a mimo ze cos wystawiam w fajnej cenie taniej niz na głownym nikt nie kupuje bo tego lokalnego nikt nie oglada prawie. 

oznacz moderatorów

pilkosz
#9 Pomysłodawca#

Ostatnio wystawiłem na licytację iPhona 8 z promowaniem. Na głównym Allegro można było znaleźć to, ale jak wszedłem na swoje oferty to nie była ona do mnie przypisana. Takie no name 🙄

oznacz moderatorów

semantis
#8 Zapaleniec#

To jest świadome i celowe popsucie funkcjonalności mające na celu wyciśnięcie większej prowizji od sprzedaży na Allegro. Powstaje tylko pytanie: w jakim celu stworzono Allegro Lokalnie? Czy nie dla takich szaraczków, którzy nie prowadzą sklepów internetowych, tylko raz na pół roku wystawią stare żelazko, albo rowerek po dziecku na sprzedaż? Dział marketingu tego serwisu znowu najadł się koniczyny i popił zimną wodą... Albo właścicielom oczy pożółkły od oglądania banknotów.

oznacz moderatorów

osik_2004
#10 Popularyzator#

Lokalnie jest po to żeby wyrzucić z głównego Allegro szaraków i małe firemki, a stworzyć portal do zarabiania dużych pieniędzy, które zostawią na Allegro duże firmy. 

Czyli to co się dzieje w obecnym świecie. BlackRock i Vanquard.

oznacz moderatorów

azgar84
#7 Wielbiciel#

Kupiłem promowanie na lokalnym mimo iż moja oferta jest najtansza jako ze jestem na lokalnym jest w przegladarce pokazywana na samym dole.

ale juz na telefonie nie ma jej wcale 

oznacz moderatorów

semantis
#8 Zapaleniec#

Skoro coś działało tyle lat i nagle nie działa, to to jest celowy ruch zarządzających portalem. Nie trzeba być geniuszem, żeby takie rzeczy pojąć. Moim zdaniem wszelkich goovnojadów należy omijać szerokim łukiem.

oznacz moderatorów