anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Edycja ofert na Allegro – co można zmieniać bez ryzyka usunięcia?

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

Czy po wystawieniu oferty można dowolnie edytować tytuł i cenę? Moje oferty były usuwane dwa lub trzy razy, ale nie wiem, gdzie popełniłem błąd choc na mailu mam podany powód. Wiem już, że lepiej nie zmieniać opisów, parametrów, stanu przedmiotu itp, ale czy to samo dotyczy tytułów? Przy tak dużej liczbie wystawionych ofert trudno wszystko zapamiętać, a jako początkujący sprzedawca wciąż się uczę bo nie chce naruszać zasad Allegro. Czy można edytować ceny bez ograniczeń? A przede wszystkim – czy tytuły ofert można poprawiać dowolnie? Bardzo proszę o konkretną odpowiedź na te pytania.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

fox_paws
#16 Inspirator#

@HYDROREN Możesz zmieniać wszystko

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

fasolka695
#8 Zapaleniec#

no właśnie nie:

"Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości."

oznacz moderatorów

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

Teraz dopiero sie zorientowałem, że lepiej nic nie edytować ale cenę to chyba można? Nie wiem jak z tytułami ale najwyżej bede zamieszczać od nowa, bedzie bezpieczniej

oznacz moderatorów

fasolka695
#8 Zapaleniec#

przez przypadek wystawiając podobny przedmiot, nie zauważyłam, że nie zmieniłam parametru nowy na używany, chcąc szybko naprawić błąd edytowałam ofertę, dzisiaj dostałam mejla, że przedmiot został usunięty bo naruszyłam regulamin, i cyk -40 pkt za naruszenie....

chore zasady bo przy dużej ilości wystawianych aukcji zdarzają się pomyłki czy misclicki, niestety ale czas pomyśleć nad zmianą platformy sprzedażowej...

oznacz moderatorów

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

Właśnie widzę że trzeba sie pilnować, dopiero po miesiacu czy dwóch tygodniach takiego intensywnego wystawiania się zorientowałem. Na każdej chyba platformie są rygorystyczne zasady gdzie trzeba przestrzegać, to chyba nie tylko na Allegro. No ale za takie coś zawieszenie konta... no albo na razie tylko punkty karne, jak sie ich nazbiera to moze wtedy zawieszenie konta. Aż się boję cokolwiek wystawiać dalej a dopiero teraz się kapnąłem

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@HYDROREN, jak najbardziej możesz zmienić zarówno cenę, jak i tytuł oferty, w dowolnym momencie. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fasolka695
#8 Zapaleniec#

@julienail 

To jak to się ma to tego?

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

tak jak pisałam: przez przypadek wystawiając podobny przedmiot, nie zauważyłam, że nie zmieniłam parametru nowy na używany, chcąc szybko naprawić błąd edytowałam ofertę, dzisiaj dostałam mejla, że przedmiot został usunięty bo naruszyłam regulamin.

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@fasolka695, parametrów rzeczywiście nie można zmieniać podczas trwania oferty, ale rozumiem, że pomyłki się zdarzają. Możesz skontaktować się w tej sprawie przez formularz. Podaj mi również, proszę, numer tej oferty - skonsultuję sprawę. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

czyli lepiej wystawiac od nowa przedmiot jeśli inny stan i nie powielać wychodzi na to. Wychodzi na to że powinnaś wystawic taki sam przedmiot z takim samym stanem co był a jak chciałaś zmienić to trzeba wystawić od nowa. Dobrze że o tym napisłaś, bede miał to na uwadze 🙂

oznacz moderatorów

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

To super jeśli tytuły można edytować do woli, uff... bo często tytuły zmieniałem.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@HYDROREN Stan oferty z momentu sprzedaży i tak się zapisuje. To co zmienisz, będzie wiążące dla kolejnego zakupu.,

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów