Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak aktywować konto allegro z zagranicznego banku?
Dane osobowe konta Allegro muszą być zgodne z danymi osobowymi konta w banku.
Facet pyta o aktywacje z zagranicznego konta a dostaje odpowiedź jak to zrobić z Polskiego...
@TraceLegacy To było ponad pół roku temu. Pewnie dawno nieaktualne. Patrz na daty wpisów.
Ale zapis prawdziwy.🤔
@TraceLegacy Ale powinno się udać jak masz takie podane jak zakładałaś konto. Trzeba wybrać podczas aktywacji, przelew z innego banku i...powinno pójść.
A no własnie się nie da. Support tez rozkrada ręce. U mnie jest nawet ciekawiej bo wyrzuca błąd ze numer rachunku nie jest w formacie iban mimo ze jest .
@TraceLegacy, przy aktywacji konta do wypłat, możesz wskazać sposób wypłaty "do banku za granicą".
Powinieneś mieć również możliwość wypłacania środków do banku za granicą, jeśli dwuliterowy kod kraju, w którym masz rachunek bankowy, jest dostępny w formularzu aktywacji konta do wypłat.
Nie mogę bo to nie działa . Dwuliterowy kod kraju, w którym mam rachunek bankowy, jest dostępny w formularzu aktywacji konta do wypłat i po wybraniu go oraz podaniu numeru konta wyrzuca błąd, że numer jest niezgodny z iban.
@TraceLegacy, czy mogę Cię prosić o zrzut ekranu, na którym widać wpisane przez Ciebie dane oraz ten komunikat?
Nie wydaje mi się aby screen z moimi danymi jak imię nazwisko, adres i numer konta na grupie publicznej był dobrym pomysłem, inna sprawa, że allegro od 4 kwietnia blokuje możliwość wysyłek zagranicznych dla kont nie-firmowych więc nie ma to już żadnego sensu.
@TraceLegacy, możesz wysłać takie zdjęcie na spolecznosc@allegro.pl 🙂 Poproszę o konsultację Twojej sprawy.
Witam,
Mam podobny problem z przelewem na konto w zagranicznym banku. Liczba ciągu cyfr kodu IBAN dla mojego kraju to 22. Pomimo poprawnego wpisania kodu jest ob w dalszym ciągu nierozpoznawalny. Czy Allegro musi używać tak skomplikowanych procedur do obsługi kont i przelewów ?