anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mogę sprawdzić, czy ustawienia godzin składania zamówień są widoczne dla klientów.

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry. Szukam potwierdzenia, że ustawienia godzin składania zamówień są widoczne dla klientów. Jak najprościej można to sprawdzić?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @ALEX-budowlanyPL! Godziny składania zamówień dotyczą godzin wysłania zamówień tego samego dnia. 
Aby w ofercie widoczna była dla kupujących informacja kup do xx - dostawa jutro konieczne jest spełnienie warunków:

• deklarujesz wysyłkę natychmiast lub w ciągu jednego dnia oraz
  • udostępniasz przynajmniej jedną metodę dostawy z opcją dostawy następnego dnia.
  • w zakładce Ustawienia godzin składania zamówień podajesz godziny wysyłki tego samego dnia – dla wybranych przewoźników i dni tygodnia
  • masz co najmniej 10 zamówień zrealizowanych przez zintegrowanych przewoźników, dla których masz ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia
  • minimum 95% zamówień, które klienci złożyli i opłacili do podanej przez Ciebie godziny w ciągu ostatnich 28 dni, udało Ci się wysłać tego samego dnia
  • nie masz wydłużonego czasu dostawy w związku z opóźnieniami w wysyłce zamówień z poprzedniego dnia
    W tym artykule znajdziesz więcej informacji na ten temat. 

Możesz sprawdzić w zakładce Ustawienia dostawy, w Ustawienia godzin składania zamówień, dlaczego nie wyświetlamy tej informacji kupującym, gdy klikniesz "i" przy "Godziny nie są widoczne dla kupujących". 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Myślę, że warunki są spełnione. Szukam 100% potwierdzenia. Czy Pani może to potwierdzić? Chodzi mi o inpost do 13tej i Dpd do 11,30

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ALEX-budowlanyPL teraz Ci nie sprawdzę bo minęła 13 ale to sam zobaczysz w swoich ofertach jak spełnisz warunki czyli klienci kupią u CIebie 10 paczek od 00:00 do godziny granicznej i nadasz je tego samego dnia, wtedy wskoczy Ci godzina, jak dopiero co to ustawiłeś to musisz poczekać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Mam godziny ustawione od dawna, nie mam jednak pewności czy są widoczne dla kupujących. Może po drodze kurier coś nie zabrał na czas i godziny już nie są widoczne. Jak mam się upewnić?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ALEX-budowlanyPL wchodzisz w swoją ofertę przed 13 i będziesz widział 🙂

1sjsj.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ALEX-budowlanyPL w zakładce ustawienia dostawy możesz sprawdzić, czy godziny graniczne są widoczne dla klientów. Jeżeli w tej zakładce widnieje informacja "Godziny nie są widoczne dla kupujących", to znaczy, że któryś z warunków nie został spełniony i ich nie wyświetlamy. Sprawdziłam Twoje konto i widzę, że warunki są spełnione, także godziny graniczne powinny być widoczne dla klientów. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Dziękuję

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ALEX-budowlanyPL U Ciebie się wyświetla 🙂

Zrzut ekranu 2025-04-15 092107.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Wielkie dzięki

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#

Mam godziny graniczne ustawione podobnie jak u Ciebie. 

Kupujący po godzinie granicznej nadal widzi, że "sugerowane" i nie otrzymując paczki następnego dnia wlepia mi negatywa, dyskusję i wiadomości przez PW.  3 dni już wyjaśniam Ukraińcowi, że Allegro wyświetla mu inne komunikaty niż jego umysł jest w stanie ogarnąć. 

***(...Allegro doprowadza do konfliktów między ludźmi...)
oznacz moderatorów

ALEX-budowlanyPL
#8 Zapaleniec#

Jeden z tysiąca problemów 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@bosek_2804  napisał(a):

Mam godziny graniczne ustawione podobnie jak u Ciebie. 

Kupujący po godzinie granicznej nadal widzi, że "sugerowane" i nie otrzymując paczki następnego dnia wlepia mi negatywa, dyskusję i wiadomości przez PW.  3 dni już wyjaśniam Ukraińcowi, że Allegro wyświetla mu inne komunikaty niż jego umysł jest w stanie ogarnąć. 

Dlatego że nadajesz po godzinie granicznej i allegro przesuwa Ci czas 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów