Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprzedałam przedmiot za 400 zł został wysłany jednak kupujący nie odebrał paczki i wogóle nie można się z nim skontaktować .Nie odpowiada na SMS ani nie odbiera telefonu ale jest aktywny na **piiip** widziałam że jest jednak nawet tam pisałam i cisza....przedmiot pewnie wróci do mnie ale pytanie jak szybko muszę przesłać mu spowrotem pieniądze a poniosłam koszty przesyłki i prowizji na Allegro.
Kupujący powinien odstąpić od zakupu. Może to zrobić w wieloraki sposób mailem itd. a teraz czekaj na reakcję jego. A jaki to był zakup?
Licznik rowerowy używany przelał 430zl do czasu wysłania był kontakt bez problemu a teraz cisza dzisiaj był ostatni termin odebrania paczki z paczkomatu i cisza .A widziałam że kupujący jest aktywny na **piiip** tam też pisałam to nie odpowiada
@Edyta3440 A dlaczego masz cokolwiek zwracać? Nie odstąpił od umowy - jak rozumiem sprzedałaś jako osoba prywatna - to nawet by nie mógł. Więc towar należy do niego. Jak otrzymasz towar. Napisz mu email że czekasz na ponowną wpłatę na wysyłkę. Tyle.
@Edyta3440
Masz do 14 dni na zwrot środków konsumentowi od momentu złożenia przez Niego oświadczenia o odstąpieniu od Umowy (możesz potrącić koszt powrotu nieodebranej przesyłki - o ile poniosłaś).
Do czasu odstąpienia od Umowy przez Kupującego - towar jest jego własnością, a sprzedawca ma obowiązek "zaopiekować się" nim w należyty sposób. Zgodnie z przepisami, może to jednak uczynić poprzez "oddanie nieodebranej rzeczy na przechowanie na koszt i niebezpieczeństwo kupującego".
@Edyta3440 Ale jak to 17-go to ostatni termin? Przecież to niedziela i w dodatku święta. Paczka będzie w paczkomacie do jutra (wtorek), o ile już jej nie odebrał 🙂
@Edyta3440 Jeżeli nie odzywa się to czekaj, jeżeli się odezwie i będzie chciał powtórnej wysyłki to dolicz mu, jeżeli odstąpi od umowy zakupu to zwróć mu środki ale odlicz koszty odsyłki.
Tak szybko jak kupujący odstąpi od umowy zakupu, jak jesteś sprzedającym prywatnym to nie ma zwrotu więc czekaj i napisz mu że towar należy do niego i czy go stać na twoje magazynowanie jego.😊