Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Rozważam dołączenie do programu One Fulfillment, ale mam pewne wątpliwości dotyczące strategii cenowej.
Widzę, że inni sprzedawcy oferują ten sam produkt za 3 PLN + koszty wysyłki. Jeśli skorzystam z magazynu Allegro One, moje całkowite koszty (przechowywanie, logistyka itp.) wyniosą około 10 PLN za sztukę. To oznacza, że jeśli uwzględnię te koszty w cenie produktu, stracę przewagę cenową.
Czy w takim przypadku mogę ustawić cenę produktu na 3 PLN, a koszt wysyłki na 9,99 PLN, aby skompensować wyższe koszty logistyczne? Czy Allegro na to pozwala, czy istnieją jakieś ograniczenia dotyczące struktury cenowej w One Fulfillment?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
@Client:131902433 Ile jeszcze wątków założysz?
Dostałeś odpowiedź w poprzednim, że nie możesz wprowadzić wyższych cen wysyłki, niż te które są podane w cennikach. Cena 9,99 zł niczego nie zrekompensuje, bo od marca najtańsza przesyłka będzie kosztować 10,99 zł, a od tego płacisz jeszcze prowizję.
Dzień dobry,
Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość, aby cena produktu i koszt wysyłki były wyświetlane osobno dla klienta na Allegro?
Obecnie widzę, że inni sprzedawcy oferują produkt za 3 PLN + osobno naliczane koszty wysyłki. Natomiast w przypadku One Fulfillment wszystkie koszty logistyczne muszą być uwzględnione w cenie produktu, co sprawia, że cena końcowa staje się mniej konkurencyjna.
Czy istnieje sposób, aby klient widział cenę produktu (np. 3 PLN) osobno od kosztów wysyłki, zamiast końcowej ceny uwzględniającej wszystkie koszty? Jak to poprawnie skonfigurować?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Końcowa cena zawsze musi uwzględniać wszystkie koszty, oprócz wysyłki, które pokazują się osobno
@Client:131902433 serio chcesz sie bawić w sprzedaż itemków po 3zł na allegro? 🙂
I do tego korzystać z usługi One Fulfilment?
Nie znam żadnych Twoich kosztów ale jestem przekonany, że nie zarobisz na tym a nawet stracisz 🙂