anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy zostanie zweryfikowane moje konto Przelewy24 oraz oraz PayU

bronek1982
#7 Wielbiciel#

W dniu 15-12-2021 dodałem zdjęcia dokumentów oraz wykonałem przelew w celu zweryfikowania mojej osoby oraz możliwości zrobienia wypłaty. Minęły już dwa dni i konto dalej jest "w trakcie weryfikacji" a pieniądze od kupujących zamrożone bez możliwości wypłaty. Kiedy będę miał możliwość wypłacenia środków?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

PayU - 3 dni robocze.

Przelewy24 - 5 dni roboczych. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bronek1982 sprawdziłam to, weryfikację przeprowadzasz dla operatora Przelewy24, a środki są na saldzie operatora PayU.
Wejdź proszę tutaj i w części poświęconej operatorowi PayU wybierz [przejdź do banku] wykonaj proszę przelew weryfikacyjny, musi być wykonany z konta tej samej osoby która jest wpisana na kocie Allegro i z numeru rachunku podanego w formularzu. I wszystko powinno się udać 🙂  
W przypadku tego operatora tak jak napisał @xyz96 weryfikacja trwa do 3 dni roboczych. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bronek1982
#7 Wielbiciel#

Przelew zrobiłem dwa dni temu i tak jak napisałem od tego momentu trwa weryfikacja.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Są dwa operatorzy płatności, sprawdź na którym masz środki, wszystko jest widoczne tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ a weryfikację robi się tak: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bronek1982 czy możesz podesłać zrzut ekranu z zakładki Ustawienia wypłat? Oczywiście bez Twoich danych osobowych, tylko z informacjami jakie są przy operatorach Przelewy24 i PayU. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bronek1982
#7 Wielbiciel#

Screenshot_2021-12-17-16-52-05-628_com.android.chrome.jpg

oznacz moderatorów

bronek1982
#7 Wielbiciel#

Dodam, że dostałem już przelew zwrotny

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bronek1982 z informacji przekazanych mi przez operatora PayU wynika, że przelew nie został wykonany do operatora PayU. Potwierdza to informacja, którą przesłałeś. Być może zrobiłeś tylko przelew do Przelewy24, bo w systemie te płatności są oznaczone jako w trakcie weryfikacji.
Bardzo proszę kliknij w części poświęconej PayU "przejdź do banku". I wykonaj przelew weryfikacyjny. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów