anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto osobiste prywatne, a firmowe jako spółka z o.o. utworzona z mężem

Malwina_Pawlicka
#7 Wielbiciel#

Posiadam prywatne konto na Allegro. Wraz z mężem zakładamy niebawem spółkę z o.o. Będziemy prowadzić sklep stacjonarny, jak również internetowo chcemy sprzedawać artykuły dziecięce. Czy na Allegro muszę zakładać osobne konto firmowe czy mogę sprzedawać produkty z naszego sklepu na swoim dotychczasowym koncie? Jeśli trzeba zakładać nowe konto firmowe to czy da się je połączyć z prywatnym kontem, aby Kupujący widzieli, że już ma się dobre oceny za sprzedaż? Podkreślam, dotychczas mam konto na Allegro jako prywatna osoba, a chcę sprzedawać produkty ze sklepu utworzonego z mężem w ramach spółki z o.o. Co należy zrobić?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Malwina_Pawlicka
#7 Wielbiciel#

Tam jest napisane „jednoosobowa spółka z o.o.”
Dziwne, to jest coś takiego jak spółka jednoosobowa? Nie znam się 😁
W takim razie nie wiem czy można prywatne konto Allegro przekształcić na firmowe gdy się tworzy dwuosobową spółkę 😉

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Malwina_Pawlicka istnieje coś takiego jak jednoosobowa sp. z o.o., jeżeli masz taką spółkę to raczej masz ją sama, a nie z mężem. Jak sama nazwa wskazuje, jest to jednoosobowa spółka, a nie dwuosobowa. 

oznacz moderatorów

Malwina_Pawlicka
#7 Wielbiciel#

Ok, to już wiem, że istnieje.

Tylko, że nasza spółka będzie dwuosobowa.

A właśnie odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie jest o możliwości przekształcenia konta prywatnego gdy ma się tę jednoosobową spółkę.

A opisuję, że będę miała z mężem, czyli chyba wychodzi na to, że swojego prywatnego konta w firmowe przekształcić nie mogę.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Malwina_Pawlicka  Nie wiem czy Allegro zgodzi się na takie przekształcenie, ale powinnaś skonsultować temat z prawnikiem, bo jeśli chodzi o spółki, to nic nie jest proste.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Malwina_Pawlicka pamiętaj tylko, że jak przerejestrujesz konto na sp. z o.o., nie będziesz mogła z niego prowadzić prywatnej sprzedaży.

oznacz moderatorów

West-Handel
#2 Obserwator#

Witam, mam pytanie. Czy udało się przekształcić konto prywatne na spółkę dwuosobową ?

oznacz moderatorów