Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Napisałam do pomocy allegro, bo nie chciał rozpocząć dyskusji, tylko pisał do mnie. Tymczasem wysłał produkt na jakiś inny adres, inne nazwisko priorytetem bez potwierdzenia odbioru. Co teraz? Odzyska kasę, a ja produktu nie dostanę, bp ktoś może sobie go wziąć? I będę musiała zapłacić do allegro?
Sprzedawałaś jako firma?
nie
To jak rozpocznie dyskusje to pilnuj terminów odrzuć reklamację i jak będzie chciał kasę z protekta to nie ściągną z ciebie
Ale jak? Boję się, że produkt wróci do niego, a z protect dostanie jeszcze kasę. Czy ja muszę jakoś potwierdzić otrzymanie zwrotu, żeby on dostał z protect?
Nie musisz potwierdzać żeby dostał rekompensatę, Tylko dlaczego miałby dostać?
Nie wiem,jak to się odbywa. Napisał, że dostanie. A z produktem nie wiadomo co się stanie
Zdarza się że gość ma i kasę i towar. Nic na razie nie rób i czekaj na dyskusje
A jak jej nie rozpocznie?
To luz
Czyli nie dostanie nic?
Jeśli nie wykona żadnego ruchu to nie
@aisab13 Żeby dostać rekompensatę z AP trzeba spełnić warunki, może dostać jak zaniedbasz i nie będziesz odpowiadał wcale albo niedorzecznie, może dostać bez obciążania Ciebie i może nie dostać, wszystko zależy jak są jego argumenty, racje.
@aisab13 bez zainicjowanej dyskusji nie dostanie rekompensaty z Protect , ale nawet w dyskusji musi wykazać niezgodność z opisem oraz to ,że dostarczył do Ciebie produkt do reklamacji , jeśli tego nie wykaże z Protectu nici , ale powstrzymaj aię z udzielaniem mu instrukcji ,czekaj na dyskusję i jak zdarta płyta ponawiaj prośbę o odesłanie produktu do reklamacji , nawet jak do Ciebie dotrze i jesteś pewien zgodności z opisem odrzuć reklamacię i wezwij pac- klienta do odbioru rzeczy .
Pamiętaj !!! 14-TEGO DNIA OD ZGŁOSZENIA WADY JEŚLI TOWAR DO CIEBIE NIE DOTRZE MUSISZ REKLAMACJĘ ODRZUCIĆ powołując się na brak odesłania przedmiotu do weryfikacji , musisz to napisać w dyskusji jasno i jednoznacznie .
Rozpoczął właśnie dyskusję. Produkt wysłał na jakiś wymyślony adres- zgadza się miejscowość i imię, nazwisko przekręcone, jeszcze paczką priorytetową bez potwierdzenia odbioru
Ale co się uwiesiłaś potwierdzenianodbioru? Na co to komu? Nie trzeba tak wysylac
popris o wysyłkę na właściwy adres, obejrzyj i jak wszytsko gra to odrzuć roszczenia
@aisab13 rozpoczął to rozpoczął , odpowiedz prośbą o odesłanie produktu , zapytaj sie również skąd wziął adres do wysyłki - to ważne .
@aisab13 Skoro rozpoczął dyskusję to musisz odpowiedzieć na zarzut w ciągu 24 godzin.
Napisz po prostu przyjęłaś do wiadomości i że czekasz na przesyłkę.
Przekręcony adres prawdopodobnie po to że liczy że przesyłka wróci, bedzie miał przesyłkę i zwrot pieniędzy.
Jeśli nie dostaniesz paczki w ciągu 14 dni od zgłoszenia reklamacji musisz koniecznie przed 14 dniem zawiadomić w dyskusji że odrzucasz reklamację - brak przedmiotu sporu.
Dzięki za konkretną odpowiedź.
Ps. Jakby było z potwierdzeniem to muszę ją odebrać, a bez to listonosz do skrzynki wrzuci i tyle. Ktoś prezent dostanie:)
Odpowiadaj i napisz że nie przyjmujesz zawrotu, ale jak napisał że to niezgodność z opisem to reklamcja atu wygląda inaczej, musisz ją rozpatrzyć i możesz uznać- jak zasadna, możesz odrzucić jak masz dowody ze masz rację, masz 14dni na jej rozpatrzenie.