Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy mogę anulować kupującemu zakup ? Tzn wystawiłem przedmiot na licytację, gość wygrał ją, minął tydzień od jej skończenia a wpłaty brak. Pisałem do tej osoby sms jednak bez odzewu, a widzę że ta osoba loguje się codziennie po kilka razy więc o wygranej wie z samego allegro i czy w takiej sytuacji można anulować sprzedaż bym mógł wystawić przedmiot ponownie ?
A jak anulujesz zakup jako sprzedający? na AL kupujący ma 5 dni na zapłatę, nie zapłacił nie ma zakupu.
To było na zwykłym allegro i wyczytałem że na zapłatę jest 30 dni a zależalo mi na szybkiej sprzedaży. Co do anulowania jest tam taka opcja
Dokładnie przy statusie zamówienia jest opcja że anulowane
Więc wystawiaj jak widzisz że anulowane.
@henryk2621 Allegro Lokalnie? Po pięciu dniach bez wpłaty transakcja zostanie anulowana automatycznie i aukcja Ci się odnowi. Prowizja nie będzie naliczona.
Zwykłe Allegro? Kupujący ma przy licytacji aż 30 dni na zapłatę - zgodnie z regulaminem.
No właśnie 30 dni. Nie sądziłem że trafię na takiego kupującego co nie ureguluje należności w miarę szybko tylko będzie zwlekał. O ile wogóle zapłaci w ciągu tych 30 dni... I przedmiot leży a miałem się go szybko pozbyć... Szukam dlatego odp na pytanie czy mogę sam to jakoś anulować skoro ta osoba nie odpowiada na moje wiadomości.
Sam nie możesz anulować, ale możesz sobie w ustawieniach konta zaznaczyć przy licytacji 7 dni, po których Allegro anuluje transakcję automatycznie. To tak na przyszłość. Możesz regulować czas na zapłatę pomiędzy 7 a 30 dni.
Jednak nie, możesz to zrobić tylko dla Kup teraz; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-oferty-przez-formularz/anulowanie-zakupu-info...
Niestety musisz czekać, w przypadku licytacji termin, po którym anulujemy zakup jest stały, dlatego nie określisz go we własnym zakresie, 30 dni.
@LEW433 To wy anulujecie zakup? 🙂
To już nigdy więcej licytacji. Chyba że nie będzie mi się spieszyło. Mam nadzieję że dojdzie skutku ta transakcja, że nie będe się musiał dodatkowo denerwować 🙂
@henryk2621 w przyszłości możesz wystawiać oferty na Allegro Lokalnie, tam nieopłacone zamówienie jest anulowane automatycznie po 5 dniach. Możesz też w ofertach na Allegro określić ile dni mają kupujący na opłacenie zamówienia, musi to być jasno zaznaczone w ofercie.