Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupujący 14 listopada 2023 roku kupił ode mnie konto do gry f2p, Transkacja przebiegła prawidłowo kupujący dostał pełny dostęp do konta oraz emaila, zmienił sobie wszystkie dane. Konto w 100% należało do niego.
Dzisiaj po ponad roku założył dyskusję z powodem: nie otrzymałem produktu. W skrócie wyjaśnił, że konto zostało "wręcz skradzione" przez poprzedniego właściciela (ma chyba na myśli mnie) i chce odzyskać swoje konto albo odzyskać pieniądze za zakup ORAZ pieniądze, które w międzyczasie wydał na to konto.
Od razu zaznaczam, że nie jestem pierwszym właścicielem konta - nie wiem kto nim był, więc nie jestem w stanie powiedzieć kto to konto sobie przywłaszczył. Może być też tak, że ktoś w jakiś sposób sobie to konto "zhackował".
Czy w takiej sytuacji muszę oddać mu pieniądze za to konto? Nie jestem w stanie tego konta odzyskać, więc w najgorszym przypadku zostanę bez pieniędzy i bez konta. Rok czasu konto działało bez problemu, nie wiem co przez ten czas z tym kontem się działo.
Dodam, że w opisie zastosowałem informację "Po zakupie nie odpowiadam za konto"
Ma prawo do reklamacji, Ty masz obowiązek jej rozpatrzenia, masz 14dni, możesz uznać albo odrzucić.
To, ze ma prawo do reklamacji to wiem ale ciekawi mnie jak rozpatrzy to allegro. Przez rok czasu mógł robić z tym kontem co mu się tylko podoba. Równie dobrze mógł dostać jakaś blokadę itp lub nawet sprzedać je dalej. Co prawda wysłał mi screena z maila, że konto zostało odzyskane ale widuje na nim adres email, który nie należy do mnie więc nie wiem kto sobie to konto przywłaszczył.
Tego nie wie nikt co zrobi Allegro, musisz umiejętniej odpisywać, napisać że nie masz dostępu, że otrzymał zgodnie z ofertą itd,