anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący po roku czasu otwiera dyskusję i twierdzi, że odzyskałem zakupiony przedmiot

bartkov26
#9 Pomysłodawca#

Witam, kupujący 14 listopada 2023 roku kupił ode mnie konto do gry f2p, Transkacja przebiegła prawidłowo kupujący dostał pełny dostęp do konta oraz emaila, zmienił sobie wszystkie dane. Konto w 100% należało do niego.
Dzisiaj po ponad roku założył dyskusję z powodem: nie otrzymałem produktu. W skrócie wyjaśnił, że konto zostało "wręcz skradzione" przez poprzedniego właściciela (ma chyba na myśli mnie) i chce odzyskać swoje konto albo odzyskać pieniądze za zakup ORAZ pieniądze, które w międzyczasie wydał na to konto.
Od razu zaznaczam, że nie jestem pierwszym właścicielem konta - nie wiem kto nim był, więc nie jestem w stanie powiedzieć kto to konto sobie przywłaszczył. Może być też tak, że ktoś w jakiś sposób sobie to konto "zhackował".
Czy w takiej sytuacji muszę oddać mu pieniądze za to konto? Nie jestem w stanie tego konta odzyskać, więc w najgorszym przypadku zostanę bez pieniędzy i bez konta. Rok czasu konto działało bez problemu, nie wiem co przez ten czas z tym kontem się działo.
Dodam, że w opisie zastosowałem informację "Po zakupie nie odpowiadam za konto"

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Ma prawo do reklamacji, Ty masz obowiązek jej rozpatrzenia, masz 14dni, możesz uznać albo odrzucić.

oznacz moderatorów

bartkov26
#9 Pomysłodawca#

To, ze ma prawo do reklamacji to wiem ale ciekawi mnie jak rozpatrzy to allegro. Przez rok czasu mógł robić z tym kontem co mu się tylko podoba. Równie dobrze mógł dostać jakaś blokadę itp lub nawet sprzedać je dalej. Co prawda wysłał mi screena z maila, że konto zostało odzyskane ale widuje na nim adres email, który nie należy do mnie więc nie wiem kto sobie to konto przywłaszczył.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tego nie wie nikt co zrobi Allegro, musisz umiejętniej odpisywać, napisać że nie masz dostępu, że otrzymał zgodnie z ofertą itd, 

oznacz moderatorów