Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Pytanie jak w tytule.
Kupujący wygrał licytacje, od tygodnia brak kontaktu i pieniędzy. Czy mogę wystawić towar ponownie ?
Czy naprawdę muszę czekać 30 dni na wpłatę w przypadku licytacji ?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
@marcinek9292 zgodnie z regulaminem allegro powinieneś zaczekać , możesz wystawić ponownie jako nową ofertę , ale pamiętaj ,że ryzyko niesfinalizowania pierwszej transakcji bierzesz na siebie .Jeśli była to licytacja na Lokalnie to pamiętaj , że po regulaminowym terminie oczekiwania oferta automatycznie się wznowi .
Miałem nadzieje, że jednak jest inaczej. No nic, dziękuję za odpowiedź.
@marcinek9292 Napisz do niego maila i daj mu 3 dni na wpłatę. Potem wystąp o zwrot prowizji i wystaw ponownie Zamieszczaj w treści oferty zdanie "na wpłatę czekam 5 dni, potem wystawiam przedmoit ponownie"
@Ziolko39 jeśli w ofercie nie było wzmianki o terminie zapłaty trudno będzie znaleźć punkt zaczepienia jeśli dojdzie do konfliktu .
@mdrogeria Tak wiem o tym. Ale taka poradę dostałem kiedyś od naszych moderatorek > napisz maila > daj 3,5 dni > wystaw ponownie,
Wyjdzie na to, że połowa treści aukcji to będą takie klauzule 😀
Nie wysyłam za granicę, na wpłatę czekam, itd. 😂
Dziękuję za odpowiedź.
@marcinek9292 masz rację , ale tu chodzi o Twój komfort i bezpieczeństwo .
@marcinek9292 Ja zamieszczam tylko "na wpłatę czekam" Klauzuli o wysyłce może Ci nie przyjąć.
Wszystkie inne zamieszczam w info "o sprzedającym " > piszę tylko > "proszę przeczytać wszystkie dostępne zakładki" > jak do tej pory nigdy nie było problemów.
Czy masz informację o terminie płatności w opisie oferty/ o sprzedającym? Jeśli tak, po ustalonym terminie możesz wystawić przedmiot ponownie (a kuupjący może wystawić negatywa jak opłaci po tym czasie, 50% usuwa allegro, 50% nie "bo nie").