Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
ktos z Łotwy kupił ode mnie przedmiot z przesyłką poleconą PP.
Za wysyłke PP miałam ustalone 14zł, a na Łotwe to pewnie z 80 zł wyjdzie.
Napisałam do kupujacego, że to allegrolokalnie i nie wysyłam za granicę i poprosiłam, aby anulował zakup, ale co mam zrobić jeżeli on tego nie zrobi?
Pozdrawiam
@Client:102195302, widzę, że skontaktowałaś się z kupującym i poinformowałaś, że nie sprzedajesz za granicę. Na Allegro Lokalnie nie ma możliwości anulowania zakupu - poproś kupującego o numer konta do zwrotu środków. 🙂
A jeśli łotewski klient zlecił przelew z łotewskiego konta? Wtedy to nie będzie darmowy zwrot...
Kto zabuli koszt, który (być może) będzie przewyższać wartość zakupionego przedmiotu?
Tak sobie myślę, że skoro "lokalnie" oznacza "Unia Europejska", to chyba warto wprowadzić zagraniczne cenniki i możliwość zablokowania zagranicznej wysyłki na AL🤔
czy osoba, która opłaciła przesyłkę może anulować?
Odpowiedział mi "fine"
Czy jeżeli nie wyslę towaru, to allegro zwróci mu kasę? co z opłatą za sprzedaż? Mam pisać do allegro? I tak jak Kasiulki2 napisała, nie wiem ile za sam przelew zapłacę?
@Client:102195302, na Allegro Lokalnie kupujący nie może anulować zamówienia - być może o tym nie wie. Co do zwrotu środków na zagraniczne konto, upewnię się i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. Po zwrocie środków zagranicznemu kupującemu, możesz skontaktować się z nami i załączyć potwierdzenie zwrotu wraz z opisem tej sytuacji. Natomiast co do zasady opłata za sprzedaż na Allegro Lokalnie jest bezzwrotna.
No, ale ten przedmiot byłby znowu na allegro lokalnie, więc tak jakby nie był sprzedany...
@Client:102195302, wracam do Ciebie po konsultacji. Na Allegro Lokalnie środki można zwrócić na 2 sposoby. Pierwszy to wykonanie przez Ciebie zwrotu poza serwisem - najczęściej w formie przelewu na rachunek bankowy. Jeśli znasz jakiś sposób, żeby zwrócić te pieniądze bez ponoszenia kosztów, to oczywiście możesz z niego skorzystać.
Druga możliwość to przelanie środków kupującemu w Twoim imieniu - niestety wypłaciłaś już środki za zakup, więc nie możemy tego zrobić.
Pani Maju ja nic nie przelewałam. to chyba z automatu poszło,bo jak ja przelewam to robię też opłatę za zakup,a opłata widnieje, a srodków nie ma.
Kupujacy napisał,że mam wysłać i dostarczyć przedmiot. Wolałabym jednak,żeby odbyło się to przez allegro. Możecie pobrać odemnie srodki, żebym była na -, a ja to zwrócę w rozliczeniach? Lub mogę zwrócić allegro jakos te pieniądze za sprzedaż?
Sprawdziłam na koncie, nie moge dokonać zwrotu na allegro 😞
@Client:102195302, masz zlecone automatyczne wypłaty i jedna z nich została zlecona właśnie 22.04.2022. 🙂 Niestety nie mogę Ci doradzić nic ponad to, co napisałam powyżej.
@mr_oma moze możecie udostepnic sprzedającemu wysylke allegro kurier DPD Łotwa ?
Dla firm oferujecie to za 25,99zł wiec chyba nic nie stoi na przeszkodzie by sprzedający skorzystal z tego w ramach wyjątku
Zgarniecie prowizje, jakis tam profit pewnie z wysylki, sprzedający zadowolony, kupujący zadowolony no i ładnie by wygladała taka pomoc
Oczywiscie nie wiem co to za przedmiot i czy gabarytowo sie zmiesci ale jak PP za 14zł to to pewnie cos malego
to tor wyscigowy i 2 samochody fisher price "shake and go"
Dzięki za szybką odpowiedź.
W moim banku przelew walutowy kosztuje 40zł, (albo cos namieszałam, regulamin jest nieczytelny)
Poczekam, może na "ochronę kupujących" i najwyżej zwrócę srodki allegro, albo mnie zablokują... dla mnie to nielogiczne,że ktos dokonał zakupu nawet bez pytania czy to wyslę, wiadomo, że przesyłka zagraniczna nie będzie kosztować tyle co na miejscu.