Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Sprzedałem na Allegro nową, fabrycznie zaplombowaną kartę graficzną. Kupujący, po otrzymaniu paczki otworzył ją, zdjął plomby itp. Napisał, że według niego produkt był otwierany, co jest nieprawdą. Sam zdjął plomby i teraz chce zwrócić produkt, który po zdjęciu plomb stracił status „nowy” i stracił na wartości i nie sprzedam już go po tej samej cenie. Jestem osobą prywatną, nie prowadzę żadnej działaności. Kupujący grozi mi Allegro. Czy muszę mu zwrócić pieniądze, pomimo tego, że sam ją rozpakował, a otrzymał produkt w pełni nowy, ze wszystkim co załącza producent. Skarży się na również na to, że przesyłka była brudna (obstawiam, że się trochę zakurzyła podczas transportu.
I właśnie dlatego allegro kroi sprzedawców aby tylko wspomagać takich wyłudzaczy i przekrętów.
Pisałem tobie @Mefiooza wczoraj o tym, że może być taki finał sprawy.
Zresztą miałem podobną sytuację w grudniu tamtego roku.
Facet w grudniu zeszłego roku zamówił CPU 4790k (600-700zł), po 10 dniach zgłosił, że chce dokonać zwrotu, tak po prostu. Nie zgodziłem się to zrobił dyskusję i zgłosił reklamację, że procesor się grzeje - jest niegodny z opisem. Nie zgodziłem się z tym, odrzuciłem reklamację w dyskusji, miałem dowody z testu, że był w 100% sprawny. Dyskusja nierozwiązana, dostał zwrot od allegro, mnie nie obciążono. Dostał procka za darmo a dla mnie negatyw.
TYLKO NA ALLEGRO TAKIE JAJA! 😖
Właśnie obawiam się również tego, że kupujący, żeby dopiąć swego wystawi mi również negatywa.
@Mefiooza Negatywa możesz otrzymać nawet wtedy kiedy kupujący jest w 100% zadowolony z zakupu ale np. wstał lewą nogą - z tym allegro też nic nie robi 🙂
Coraz większe cyrki dzieją się na tym portalu... Gdzie się podziało to dawne, fajne Allegro?