Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej!
Kupujący u nas zgłosił reklamacje produktu. jednakże po krótkiej dyskusji rozmowie zrezygnował z niej i również zamknął dyskusje na ten temat. Moje pytanie...
Co mam teraz zrobić bo system daje mi jeszcze 8h na wybranie czy kupujacy ma odesłac towar czy nie. ALe czemu muszę to wybierac kiedy wiem ze kupujacy zrezygnował z tej reklamacji.
Witam
Podłączam się pod pytanie, też tak miałem i mimo że problem został rozwiązany system ciągle wysyłał przypomnienia, to jest chore...
Zaznaczyć brak konieczności odesłania i oznaczyć reklamacje jako rozwiązana/nierozwiązana
@BladeVision niestety nie ma możliwości prawnego anulowania reklamacji, więc najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji w pierwszym kroku wybranie opcji "bez odesłania", a w drugim odrzucenie reklamacji i uzasadnienie. Wtedy całość będzie poprawnie uzupełniona.
Jeżeli martwisz się, że w takiej sytuacji klient skorzysta z Allegro Ochrona Kupujących, zapewniam Cię, że nasz support zawsze w pierwszej kolejności zapoznaje się z dyskusją, więc w takiej sytuacji nie przyznają rekompensaty.
w pierwszym kroku wybranie opcji "bez odesłania", a w drugim odrzucenie reklamacji i uzasadnienie. Wtedy całość będzie poprawnie uzupełniona.
fikcja allergo na pełnej, przypominam, że co z jednej strony wygląda (allegro) na okej z drugiej strony (sprzedawca) i trzeciej strony (kupujący) wygląda na absurd
przecież kupujący otrzyma wtedy stos informacji/maili/wiadomości z waszego generatora napisów, która jest nie adekwatna do zaistniałej sytuacji
co może wprowadzać w błąd
dlaczego kupujący np: konsument ma utrudniane wykonywanie reklamacji?
@BladeVision radzę Ci napisać do kupującego, że cały śmietnik wiadomości jakie otrzyma zaraz w mailach, to tylko i wyłącznie wina allegro
@RED z tego co wiem u mnie jeśli kupujący zamknie dyskusję do trwającej reklamacji to żadne powiadomienia nie są już więcej wysyłane. Przynajmniej jeszcze niedawno tak było, może ostatnio coś zmienili.
@RaBarbar_ka kupujący ma możliwość wycofać reklamację, nie jest to prawnie uregulowane ani zakazane, wystarczy złożyć oświadczenie nawet mailem czy w dyskusji. Nie wiem czemu allegro robi z igły widły i jak zwykle wymyśla własne interpretacje utrudniające życie obu stronom transakcji.