Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
Zwracam się z prośbą o interwencję w sprawie kupującego, który systematycznie działa na niekorzyść mojego sklepu.
Kupujący [edycja] trzykrotnie dokonał zakupu tego samego produktu w krótkim odstępie czasu:
04.06.2025
07.07.2025
22.07.2025
a następnie za każdym razem dokonał jego zwrotu. Uważam, że takie działanie nosi znamiona nadużycia i może być próbą wyłudzenia towaru lub celowego działania mającego na celu zaszkodzenie mojej sprzedaży.
Dodatkowo kupujący otworzył dyskusję, zarzucając brak zwrotu środków za odesłane produkty. Chciałbym zapytać, jak powinienem postępować w takiej sytuacji oraz jakie kroki mogę podjąć, aby chronić swój sklep przed podobnymi nadużyciami w przyszłości.
Każdorazowo ponoszę koszty logistyczne oraz ryzyko utraty wartości produktu. Obawiam się, że zachowanie tego użytkownika nie jest przypadkowe i może się powtarzać.
Proszę o weryfikację działań tego kupującego oraz o informację, czy istnieje możliwość ograniczenia takich działań z jego strony. W razie potrzeby jestem gotów przekazać pełną dokumentację transakcji i zwrotów.
Proszę również o informację, czy w takim przypadku wskazane jest zgłoszenie sprawy na policję.
@kolekcjonerstw zrobili wyzwania do zbierania monet i mamy cwaniaków 😄
typu zrób zakupu za 75 zł dostaniesz 5 monet, zrób zakupu dostaniesz 5 x 5 monet, zamów One box dostaniesz 5 moneta a potem zwracają za darmo, jak dobrze zakombinujesz to i za 100 zł można uzbierać miesięcznie 😞
aha.... i co ja mam za to placic? nie zwroce pieniedzy gosciowi bo to definitywne dzialanie na szkode mojego sklepu, jak allegro zwroci to zglosze sprawe na policje i allegro bedzie dzialalo jako wspolnik 🙂
@kolekcjonerstw blokada 180 dni czarna lista masz podstawy 3 razy naraził cię na straty, a kasę i tak mu musisz oddać bo cię allegro dojedzie ale pół roku z głowy janusza
Przede wszystkim uważaj na to co piszesz: "Uważam, że takie działanie nosi znamiona nadużycia i może być próbą wyłudzenia towaru lub celowego działania mającego na celu zaszkodzenie mojej sprzedaży." bo narażasz się na konsekwencje prawne, gdyż wcześniej podałeś dane umożliwiające identyfikację osoby której to pomówienie dotyczy.
A dalej, to konsument korzysta z przysługującego mu prawa. Pytanie czy go nadużywa czy nie?
Jeśli nadużywa, to masz art. 5 kc.
Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.
Na Policję póki co nie masz z czym iść, bo nie ma tutaj przestępstwa.
czyli nic nie moge zrobic...super. allegro pewnie bedzie kazalo mi oddac pieniadze. Z rozgoryczenia zawsze moge wejsc na sklep allegro i zrobic to samo kilka razy 🙂
@kolekcjonerstw mogą, napisz do allegro że podejrzewasz zakupy dla monet, dostanie bana 🙂
@piksarek nie liczą się tylko ustawy ale i ich duch (po co były pisane i dlaczego)
trzeci zakup tego samego towaru i zwrot wykracza poza w/w - kupujący już za pierwszym razem miał możliwość zapoznać się z towarem - reszta to już nadużycie
takich właśnie klientów allegro przyciąga swoimi smartami, darmowymi zwrotami i szybszymi zwrotami niż wymagają tego przepisy
niech allegro zwraca za to pieniądze i płaci za straty
do czegoś ten serwis jest - w regulaminie allegro nie ma słowa, że serwis będzie dopuszczał do takich sytuacji
@RED Zamiast się burzyć, przeczytaj przepis ze zrozumieniem. Jeśli Sprzedający jest w stanie wykazać nadużycie prawa przedmiotowego przez Kupującego to nie musi przyjąć zwrotu z ustawy konsumenckiej. Cytuję jeszcze raz przepis: "Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony." Proste.
Osobna kwestia jak do tematu podejdzie Allegro. Podejrzewam, że w najprostszy możliwy i bez wnikania w szczegóły i wikłania się w spór, każe uznać taki zwrot.
Ale to nie zmienia faktu, że są narzędzia w prawie chroniące Sprzedających w takich sytuacjach.
@kolekcjonerstw w systemie nie mamy informacji o zwrocie wpłat za dwa zamówienia, które kupujący zwrócił, a przesyłki do Ciebie dotarły.
Jeśli zwróciłeś kupującemu wpłatę poza Allegro Finance w prowadzonej dyskusji prześlij proszę potwierdzenie tego zwrotu, jeśli nie zwróciłeś wpłaty, powinieneś to zrobić.
Nie jest to dziwne, że kupujący założył dyskusję w przypadku, gdy nie otrzymał zwrotu wpłaty za zwrócone zamówienie.
Poprosiłam o weryfikację zamówień zrobionych u Ciebie, jeśli uznamy to za podejrzane, podejmiemy odpowiednie kroki wobec kupującego.
nie zwrocilem wplat bo gdy sprawdzilem w systemie ile razy kupujacy zamowil towar i go zwrocil wstrzymalem sie ze zwrotem wplaty. Kupujacy definitywnie nadużywa zwrotow. Po ktorym razie zwrotu moge zainterweniowac? definitywna luka w prawie. konto uzytkownika powinno zostac zablokowane. Tak jak napisal ktos wyzej jest to naduzywanie programu monet allegro.
@kolekcjonerstw kupujący może korzystać ze swojego prawa do odstąpienia od umowy.
Jeśli weryfikacja wykryje, że kupujący czegokolwiek nadużywa, podejmiemy odpowiednie kroki, natomiast powinien otrzymać zwroty wpłat za zwrócone zamówienia. Dopełnił wszystkich formalności.
Nie otrzymał też żadnych monet za te zamówienia, może być wiele powodów, dla których dokonał takich zamówień.
rozumie. zwracam pieniadze 🙂 allegro zacznijcie chronic sprzedawcow bo wizerunkowo bardzo tracicie w naszych oczach.
@kolekcjonerstw
Dodaj go do czarnej listy i już nie kupi, możesz to zrobić bo 3 razy u Ciebie kupił.