Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem sprzedającym i wystawiłem towar za który nie dostałem pieniędzy bo zwróciłem. Sytuacja powtórzyła się dwa razy. Do zapłaty około 100 zł. Gdzie to zgłosić ?
To prowizja od sprzedaży. Trzeba było wystąpić o zwrot prowizji.
friendchi wystąp o zwrot prowizji , fakturę musisz zapłacić .
No przecież pieniędzy nie dostałem za towar. Za późno się zorientowałem że można postarać się o zwrot prowizji.
Prowizja jest naliczana w chwili zakupu, jeśli oddasz pieniądze, nie jest automatycznie anulowana.
Jeśli to było Allegro lokalnie, sposób wystąpienia o zwrot jest inny.
@friendchi Aktualnie Twoje konto jest zablokowane, więc jeśli chcesz wyjaśnić tę sytuację, proszę o kontakt z nami przez ten formularz.
Nic to nie dało.
Kwota do zapłacenia ciągle widnieje, pieniądze za które muszę zapłacić są ciągle na moim koncie jako saldo ujemne.
Ludzie w waszej firmie nie rozumieją co to są rachunki do zapłacenia. Ponieważ, pieniądze przeszły do ballance ale do payu. Wtedy jeszcze nie miałem zweryfikowanego konta. I wtedy naliczyło mi jako saldo ujemne.
Druga sprawa to że naliczyło mi za tranzakcje, ale wtedy nie wysłałem towaru.
Więc, czemu nie mogę tego udowodnić ? Ponieważ za późno się zorientowałem żeby zabrać się za płacenie tych rachunków - które trzeba było zaraportować żeby ich nie płacić.
@friendchi Dobry Boże 🙂 Zanim się zacznie sprzedawać, trzeba się do tego przygotować. Przeczytać regulamin, zweryfikować konto do wypłat i ogólnie zapoznać się z zasadami oraz funkcjonującymi tu terminami. Opłata za transakcję, prowizja od sprzedaży, opłata za wystawienie to nie są tożsame pojęcia. Jak się zaczyna od doopy strony, to wychodzą takie cuda.
@friendchi 5 grudnia otrzymałeś od nas wiadomość mailową, na którą do tej pory nie odpowiedziałeś. Chcemy Ci pomóc i rozwiązać sprawę blokady Twojego konta, ale nie będzie to możliwe bez współpracy i kontaktu z Tobą.