Dzień dobry, opiszę pokrótce sprawę, Kupujący zgłosił reklamację z powodu niewłaściwego rozmiaru, po krótkim wywiadzie okazało się że kupujący źle dobrał swój rozmiar (wysłałem taki jak był w zamówieniu) i chciałby zamienić na inny. Zgodziłem się to nie problem. po jakimś czasie kupujący postanowił zwrócić towar i zgłosił zwrot. Ok nie ma problemu, czekamy na przesyłkę. Ale jednocześnie w toku jest reklamacja którą nią nie jest (ponieważ nie odpowiadam za to że kupujący wybrał sobie zły rozmiar). Odrzuciłem wiec reklamacje, w uzasadnieniu podałem że kupujący postanowił zwrócić towar. I teraz ciekawostka dostałem wiadomość w ramach toczącej się wg allegro reklamacji "Rokart, zaprosiliśmy kupującego do złożenia wniosku w ramach Allegro Ochrony Kupujących. Poinformujemy Cię o jego statusie w kolejnych wiadomościach" Nie mam pojęcia co w tej sytuacji zrobić. Proszę o pomoc
@Rokart to automatyczna wiadomość allegro zawsze taką wysyłają po odrzuceniu reklamacji lub oznaczeniu dyskusji jako nierozwiązana.
@Rokart napisz w dyskusji reklamacja odrzucona powód reklamacji nieprawidłowy rozmiar bezzasadny, kupujący sam źle dobrał rozmiar, wysłano dokładnie to co zamówił