Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient kupił produkt i wystawił negatywną oceną do produktu. Poinformował nas, że chciałby tę ocenę zmienić. Wysłałem wiadomość jak to robić, czyli zgłosić się do Allegro, ale chyba mu się odechciało podejmować takiego działania i nie odbiera telefonu.
Czy jest sposób, w jaki mogę usunąć tę ocenę (ocena produktu)?
Wyślij mu prośbę o zmianę oceny z tego miejsca: https://salescenter.allegro.com/ratings-received?page=1&recommend=false Kupujący dostanie link gdzie ocenę może zmienić
Zmiana oceny produktu, nie oceny dla sprzedawcy.
@Client:114596493 faktycznie, jakoś nie przyswoiłam, że to o produkt chodzi 😐
@Client:114596493 jako sprzedający nie masz takiej możliwości, jeśli kupujący nie chce sam usunąć tej opinii, może nas o to poprosić, ale wiadomość musimy otrzymać od niego (z konta, z którego wystawiona została ta opinia).
Ok, tylko klient oceny do produktu sam nigdy nie może usunąć (musi to zgłosić do was). Wyjaśniłem to klientowi i dałem link do kontaktu, ale jak widać to już za duża ilość pracy dla klienta. Czy jeżeli w wiadomości z klientem mam wyraźnie napisane przez niego, że chce zmienić wystawioną ocenę do produktu, można taką ocenę usunąć? Mogę przesłać zrzut ekranu z wiadomości.
@Client:114596493 może usunąć samodzielnie również opinię o produkcie.
Aby to zrobić, powinien w przeglądarce kliknąć Moje Allegro > "Oceń produkty" > Ocenione > edytuj opinię. Tutaj artykuł, który możesz podesłać kupującemu.
Prześlij proszę ten zrzut (konieczne, aby widoczny był na nim login kupującego), skonsultuję, czy możemy usunąć opinię na jego podstawie.
@Client:114596493 dziękuję! Kupujący zmienił wystawioną opinię, teraz wygląda tak:
[edycja]
Ok, czy może Pani ukryć lub usunąć screen z poprzedniego wpisu?
@Client:114596493 chodzi o zrzut, który dodałeś (jest już niewidoczny), czy ten, który ja dodałam?
Ten, który ja dodałem, ale ten swój też możesz ukryć. Dziękuję za pomoc.
@Client:114596493 oba ukryte, zgodnie z prośbą 🙂