Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam chcę wystawić swój nowy przedmiot na allegro, jestem osoba prywatną.
Mój przedmiot to:
Pokrywa do GMKtec G3 PLUS z miejscem na radiator | 6 wzorów ale mi wyskakuje nom stop:
Błąd
Nie możesz umieszczać ofert w innej kategorii niż ta, której dotyczy sprzedawany towar. Utrudnia to kupującym wyszukiwanie interesujących ich przedmiotów. Wystaw przedmiot w prawidłowej kategorii.
Co ja mam tu jeszcze poprawić? Dodawałem i zatwierdzałem ean-y, które są w opisie do katalogu produktu i nic..
Czy może ktoś pomóc i mi wytłumaczyć jak to działa? mam stworzyć nowy przedmiot w katalogu?
Cześć @bigjeans, o ile dobrze rozumiem, to nie sprzedajesz produktu GMKtec Mini PC, Intel Twin Lake N150, Barebone o kodzie 753791603256, tylko jego element (pokrywę).
Producent pewnie nie nadaje kodów EAN dla poszczególnych elementów więc samej obudowy nie wystawisz na Allegro, możesz ją wystawić na Allegro Lokalnie.
Ja jestem producentem tej pokrywy. Sam ją zaprojektowałem i chcę sprzedawać jako osoba prywatna, w niewielkiej skali, detalicznie. Niestety, aby uzyskać własny kod EAN przez GS1, trzeba mieć zarejestrowaną firmę, co dla wielu osób, takich jak ja, jest barierą nie do przeskoczenia.
Rozumiem, że Allegro chce uporządkować katalog i oferty, ale niestety prowadzi to do sytuacji, w której osoby tworzące niszowe produkty nie mają gdzie ich legalnie i sensownie wystawić — Allegro Lokalnie ma bardzo ograniczone zasięgi, więc trudno tam o sprzedaż, a główne Allegro zamyka drogę ze względu na politykę katalogowania.
Szkoda — bo Allegro coraz bardziej przypomina zamkniętą platformę tylko dla dużych sprzedawców i firm, a nie miejsce dla pasjonatów i drobnych twórców.