anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zrealizować zwrotu, Pilna pomoc

eMadox_pl
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Dzisiaj musi się zrealizować wypłata środków z allegro do mojego klienta, wpłaciłem środki na platformę(załącznik), zwrot jest od wczoraj zlecony, proszę mi powiedzieć czy to dziś wyjdzie z tego konta?

Screenshot_2020-05-15 Allegro pl - Zwroty wpłat.pngScreenshot_2020-05-15 Allegro pl - Więcej niż aukcje Najlepsze oferty na największej platformie handlowej .png

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

xyz96
#21 Demiurg#

Zapłaciłeś za usługi Allegro i masz nadpłatę. Z tego nie są wypłacane zwroty dla klientów. Konta Allegro Finanse w celu zwrotu wpłaty nie da się zasilić samemu, mogą to zrobić tylko kupujący płacący za zakupy. Oddaj klientowi zwykłym przelewem.

Pieniądze do zwrotów powinny być tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Jeśli masz środki i wszystko zrobiłeś poprawnie do kilka dni trwa zwrot na razie widzę w realizacji więc czekaj kupujący dostanie kasę pewnie coś koło poniedziałku - wtorku, ale widzę że pokazujesz saldo konta a nie Payu więc sprawdź czy masz kasę tu Środki i historia operacji  czy masz odpowiednią kwotę 🙂

• w realizacji - zwrot w realizacji, w tym statusie obciążamy środki sprzedającego (jeśli nie ma pieniędzy to czekamy na pojawienie się środków) i zlecamy zwrot do operatora płatności
  • zwrócone - środki zostały zwrócone kupującemu (jeśli był to zwrot na instrument płatniczy, to środki zostały przekazane przez operatora płatności do banku kupującego, na jego kartę lub spłacony został limit)
________
Κώστας
oznacz moderatorów

eMadox_pl
#7 Wielbiciel#

Hmn, nie dobrze że nie można zasilić rachunku z własnych środków. W moim przypadku już widzę problem sam się rozwiązał, bo właśnie klient kupił produkt.

Podsumowując

W tym momencie zwrot zostanie wysłany automatycznie do klientki? Nie chciałbym żeby ta sprawa skończyła się negatywnym komentarzem.

Dziękuję za pomoc i życzę Wam miłego dnia

oznacz moderatorów