Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chce dzisiaj zamówić podjazd kuriera DPD z poziomu Allegro, i nie moge znaleść tej zakładki . zawsze była w obsłudze zamówień. Z góry dzięki za podpowiedz i pozdrawiam
@MeduzaJG nadajesz przesyłki przez Wysyłam z Allegro? Powinnaś wejść w Zamówienia przy tym konkretnym wybrać [dodaj przesyłkę] i przejdź do formularza nadawczego. W części "sposób nadania" wybierz sposób, w jaki nadasz paczkę. Możesz wybrać "kurier przyjedzie po przesyłkę" albo "dostarczę przesyłkę do punktu". Odbiorcę uzupełnimy automatycznie, dodaj usługi dodatkowe jeśli kupujący jakiś potrzebuję, a następnie wybierz przewoźnika.
Możesz kliknąć [zapisz do wysłania], aby przenieść przesyłkę do zakładki Dodane przesyłki i nadać ją później lub [podsumowanie], aby przejść na kolejną stronę i wybrać dzień oraz godzinę, w których możesz przekazać przesyłki kurierowi.
Mam nadzieję, że to pomoże jeśli nie to napisz proszę dokładnie jaki błąd wyskakuje, najlepiej jeśli załączysz też zrzut ekranu.
witam, jeszcze raz bo chyba zle opisałem,
Robie całe zamówien z nadaniem w baselinker oraz w ygenerowaniem etykiety, potem musiałem zamówić na alledro podjazd kuriera DPD , dzisiaj nie moge znaleść tej funkcji a robiłem tak od ponad 6 miesiecy,
@MeduzaJG rozumiem. Spróbuj proszę wyczyścić przeglądarkę albo spróbować na innej, może to pomoże. Nie usuwaliśmy możliwości zamówienia podjazdu z zakładki Zamówienia, dlatego być może problem leży po stronie Baselinkera. Tutaj znajdziesz kontakt do nich, my nie będziemy mogli pomóc jeśli dotyczy to zewnętrznego systemu.
przeszukałem wszystkie zakłatki na allegro. Jeszcze do środy wchodziłem w sprzedaż, chyba obsługa zamówien (tego nie widze,) potem pytał mnie się czy wchodze jako meduza ,trzeba było potwierdzić i wchodziło się w listę nadanych paczek , zazanaczało się nowe(dpd) i zamów podjaz kuriera . dzisiaj chcąc zamówić na różnych komputerach i różnych przeglądarkach nie widzę tej funkcji lub mam jakąś amnezje;)
dokładnie, a czy mogę prosić krok po kroku jak w to wejść
@MeduzaJG to jest link do zakładki zamówienia w Wysyłam z Allegro. Powinno wystarczyć, że w niego klikniesz, potwierdzisz konto i będziesz w odpowiedniej zakładce. Jeśli etykieta jest wygenerowana to powinna być tutaj.
@MeduzaJG acha! Pewnie pytasz jak w to wejść przez Allegro, już wyjaśniam. Trzeba wejść w Zamówienia i przy odpowiednim kliknąć [akcje] i [przesyłka] oraz z zakładki Lista nadanych przesyłek w Moim Allegro wtedy przejdziesz do Zamówione przesyłki w Wysyłam z Allegro i możesz się przeklikać do zamówień w Wysyłam z Allegro 🙂
Ok, a czy mógmym prośić co pokolei klikać żeby dotrzeć do tego miejsa,?
"oraz z zakładki Lista nadanych przesyłek w Moim Allegro wtedy przejdziesz do Zamówione przesyłki w Wysyłam z Allegro i możesz się przekliać do zamówień w Wysyłam z Allegro" -
tego nie moge znaleść na allegro
@MeduzaJG też się naszukałam tej opcji, przepraszam za niedoprecyzowanie już wyjaśniam co się stało. Na liście nadanych przesyłek znajdziesz zamówienia sprzed wprowadzenia Wysyłam z Allegro i nie znalazłam sposobu, żeby wejść w tą zakładkę z menu Allegro.
Także najlepszym aktualnym sposobem jest przejście z zakładki Zamówienia po kliknięciu [akcja] i [przesyłka]. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to może warto dodać sobie też do zakładek w przeglądarce Wysyłam z Allegro i wtedy będziesz miał odpowiedni link zawsze pod ręką.
Witam jeszcze raz , dalej nie widzę gdzię mogę zamówić kuriera żeby podjechał po paczki ???
@MeduzaJG Cześć. Zlecenie odbioru, czyli podjazd i odbiór paczek przez kuriera to bezpłatna usługa dodatkowa i dodasz ją z poziomu zakładki Zamówienia w Moim Allegro.
Wejdź do Wysyłam z Allegro bezpośrednio przez link i w zakładce Zamówienia wybierz z listy zamówienie, dla którego chcesz przygotować przesyłkę. Kliknij w przycisk [dodaj przesyłkę] i przejdź do formularza nadawczego.
W formularzu odszukaj część "sposób nadania" i wybierz "kurier przyjedzie po przesyłkę". Uzupełnij niezbędne dane i nadaj przesyłkę.
Być może pomocny okaże się film od Akademii Allegro:
dzień dobry
Znowu mam problem z zamówieniem kuriera czyli podjazd dpd
czy mógłbym prosić o linka dokładnego gdzie to mogę zrobić
@MeduzaJG Cześć 🙂 Wejdź w zakładkę Zamówienia (https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/) i odszukaj zamówienie, dla którego chcesz zlecić podjazd. Sprawdź dane, podaj szczegóły przesyłki i kliknij "Zapisz przesyłki".
Następnie kliknij "Podsumowanie", aby przejść na kolejną stronę i wybrać dzień oraz godzinę, w których możesz przekazać przesyłki kurierowi. Możesz też wybrać opcję bez podjazdu kuriera.
Upewnij się proszę, że masz uzupełnioną zakładkę Książka adresowa – Wysyłam z Allegro (znajdziesz ją w ustawieniach: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia).
Dzien dobry. Mama pytanie jak zamówić podjazd kuriera dpd z poziomu zakładki ZAMÓWIENIA. Dodam że etykiety mam juz gotowe. Chodzi mi o sam podjazd aby nie generowac podjazdu do każdego zamówienia osobno.
no właśnie trzeba chyba do każdego osobno
@Figazabawki, jeśli to podjazd kuriera dla wielu zamówień od tego samego przewoźnika, możesz skorzystać z opcji "nadaj wiele".