Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak allegro zarabia na naszych pieniążkach nie dając tzw. rabatu transakcyjnego(zwrot prowizji). Po dyskusji allegro kupujący zwrócił przedmiot. Kupujący reklamował niezgodność opisu ale ja nie jestem rzeczoznawcą, opisałem jak umiałem. Wychodząc na przeciw zrobiłem zwrot kosztów poprzez Allegro finanse zanim kupujący odesłał przedmiot. Oczywiście dostałem wcześniej negatywny komentarz-równa się z obniżenie jakości sprzedaży. Prawdopodobnie przez to nie otrzymam zwrotu prowizji. Zwrot pieniędzy był, przedmiot wrócił a nie otrzymam zwrotu prowizji. Ja wiem że regulamin i takie tam ale takich malućkich jak ja jest pewnie więcej. Policz teraz po kilka - kilkadziesiąt złotych. Wyjdzie niezła sumka. Czuję się oszukany bo ktoś poprostu za darmo obraca moimi pieniędzmi których nie odzyskam.
Według mojego wewnętrznego punktometru ktoś z allegro powinien odnieść się do mojego wpisu w przeciągu dwóch godzin. Ile punktów sobie odejmiecie gdzieś tam? A tu cisza. Jestem zwykłym szarym prostym człowiekiem. Czy allegro ma takich... no wiecie tam...gdzieś? Dziękuję. Jednakowoż dobrze zrobiłem składając wniosek o zamknięcie konta.
@_13_jacek Zwrócił czy reklamował? ważne bo jak reklamacja to mogą nie zwrócić.
W dyskusji pisał o reklamacji. Zwróciłam kupującemu koszty z prośbą o zwrot przedmiotu
Kupujący oczekiwał zwrotu pieniędzy.
To ze zwróciłeś z powodu reklamacji nie ma znaczenia, znaczenie ma to ze to była reklamacja, więc zwrotu nie otrzymasz.
Dobrze ale jestem osobą prywatną nie prowadzą działalności. Czyli allegro ma takich... no wiecie... gdzie?
A jakie to ma znaczenie> reklamacja. Po zakończeniu wszystkich spraw, pisz odwołanie:https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym
@_13_jacek na , jeśli do transakcji została otwarta dyskusja i ma ona status ,, w toku ,, lub ,,nierozwiązana ,, rabatu transakcyjnego nie otrzymasz , jeśli tak jest poproś klienta o zakończenie dyskusji i następnie złóż odwołanie .
Dyskusja rozwiązana, zamknięta.
Pisz odwołanie, masz link.
Dziękuję za Wasze zainteresowanie i czas. Myślę że szkoda Waszego czasu. Allegro ma szaraków...? Bez odbioru.
W odwołaniu powinienem z automatu wyskoczyć do którego wniosku. W moim przypadku... brak.
Allegro, kasa, kasa? Szaraki a gdzieś... tam z nimi?
Zwrot opłaty transakcyjnej to nie obowiązek a przywilej
Allegro tryb god_mode?
Naprawdę myślę że szkoda Waszego czasu i mojego. Allegro udławcie się? Bez odbioru.
Wniosek - odrzuccony
Odwołanie - zaakceptowane
Allegro jeśli w jakikolwiek sposób uraziłem szczerze Przepraszam.
Najpierw dojechać po same kule a potem przeprosić, że nie w tę dziurę 😆