Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam taką sytuacją: sprzedałem przedmiot na Allegro, Kupujący wybrał paczkomat i opłacił, wysłałem.
Jednak w "międzyczasie" Kupujący pojechał na wakacje i nie odebrał przesyłki, więc po 48h leżakowania w paczkomacie wróciła ona do mnie.
Teraz Kupujący chce, żeby ponownie wysłać mu przesyłkę - i pytanie: czy taką ponowną wysyłkę organizuje się jakoś poprzez Allegro (opcja ponownego wybrania formy wysyłki i płatności za nią?), czy w tej sprawie muszę się dogadać z Kupującym poza Allegro?
@SlavekG Niech zapłaci i wyślij poza Allegro. Jeżeli chce żeby to było przez Allegro, powinien odstąpić od zakupu i ponownie kupić. Może Ci dopłacić za wysyłkę, jest taka opcja w moje zakupy.
Dzięki za pomoc.
@LEW433 Jeśli kupujący odstąpi od zakupu, sprzedawca będzie mu musiał oddać całą wpłatę, czyli straci na koszcie wysyłki.
@xyz96 Tak będzie musiał oddać, ale jest taka możliwość, sami wybiorą z której chcą skorzystać.
@LEW433 Doradzasz ze szkodą dla sprzedawcy, a zawinił kupujący, bo nie odebrał paczki, ładnie 😄
Niech Ci zapłaci i wyślij poza Allegro, najprostszy sposób.
@SlavekG Tak, można zwrócić całą kwotę lub tylko jej część.
@SlavekG poprzez allegro finanse jest możliwość edycji kwoty. Jak sprzedajesz na normalnym Allegro@
@SlavekG Przez Allegro już nie nadasz. Niech kupujący dopłaci za ponowną wysyłkę i wyślij ją tradycyjnie, poza Allegro.