Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, na koncie firmowym mam autorespondera, ale on się skończył jak się okazało... i mam jedną nieodpowiedzianą wiadomość, nie mam ich setki w ciągu 30 dni, ale nie mam ich też mało... wszystkie statystyki są na +, nie ma żadnych akcji w dyskusjach itp. obawiam się ile punktów poleci, bo naczytałam się, że niektórzy dostawali nawet -2000, ale myślę, że aż tak źle to nie będzie, odpowiedź była po jakiś 8h od minięcia regulaminowych 24h, jakie macie doświadczenia?
P.S. autoresponder ponownie już działa.
@sylwsiaraJder oj ... bałbym się na Twoim miejscu
Prymusi tracą SS , a średniakom blokują konta
Dzwoniąc i rozmawiając z Doradcami Allegro poinformowano nas, że tak sobie od razu kont się nie blokuje, chyba, że się dzieje nie wiadomo co
@sylwsiaraJder Zależy na jkim poziomie mas jakość , jeśli wysoko to wielce bym się nie obawiał tylko good bye SS , odjęte punkty mogą jednak sprawić że jakość z neutralnego spadnie do nieakceptowalnego i ... po ptokach na miesiąc
Jakoś mam na poziomie super”
@sylwsiaraJder to się nia ma czym martwić , spadnie trochę pozycjonowanie , jak masz aktualnie SS to zabiorą i nie będzie przez miesiąc .
Za jedna nieodpowiedzianą wiadomość nie zablokują konta, chyba że kupujący jakość będzie mocno "wariował", dyskusja, POK. Jakość mogą obniżyć.
okazało się, ze to było pytanie z sekcji centrum wiadomości jako zwykła korespondencja zamiast „pytanie do sprzedającego” wiec mam więcej szczęścia niż rozumu
My nie mieliśmy tego szczęścia. Ku przestrodze pokazuję jak wygląda naruszenie regulaminu:
Wbrew pozorom jest to pierwsze pytanie a nie odpowiedź na naszą informację. Niestety osoba obsługująca w tym dniu uznała to za potwierdzenie naszej standardowej informacji.
@sylwsiaraJder Właśnie dziś straciliśmy SS dokładnie z tego samego powodu.
Nie używamy autorespondera bo zapytań liczonych do programu mamy do 20 miesięcznie. To jedno spowodowało spadek do 94% Pomogły trochę osoby z AG ale tylko przez godzinę (9 zapytań). Żeby wywindować do wymaganych 99% musielibyśmy otrzymać ponad 80 zaliczonych zapytań, a to jest nierealne przy 8-10 tys. odsłon dziennie.
Trudno. Za dwa tygodnie będziemy ponownie aplikować do programu.
A jak ci punkty poleciały w sensie jaka ilość ?
Punkty lecą na minus dopiero poniżej 95%. Tak można stracić tylko 20. Dzięki tym 9 zapytaniom od AG wskoczyliśmy na 96% i mamy 4 z 20.
Reszta punktacji bez zmian. Jesteśmy w 2% najlepszych sprzedawców ale na SS nie zasługujemy.
To jest jakiś totalny absurd z tym naprawdę
No właśnie 🙃🙃🙃
a takie pytanie, dozwolone są prośby o zadawanie pytań na Allegro ?
Zadałem takie pytanie moderatorom AG i po niespełna godzinie post został usunięty.
Domyślam się więc, że odpowiedź brzmi: NIE
To ja wole do znajomych napisać żeby mnie popytali
Zaliczane są tylko odpowiedzi na pierwsze zapytanie w wątku. Wątek przerywa złożenie zmówienia. Tak wiec trzeba mieć 99 unikalnych osób/kont w ciągu 30 dni - próg 99%. Zapytanie od tej samej osoby/konta o inny produkt nie liczy się. Zapytanie następnego dnia od tej samej osoby/konta nie liczy się.
Powodzenia.
@sylwsiaraJder dawaj tu nick , podciągniemy trochę jeśli oczywiście występuje potzeba .