Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam kompletnie nie wiem jak wybrać metody dostawy itp
nie wiem czy mam moja paczkę gdzieś zanieść jak zgłosi się kupujący czy czekać na kuriera który paczkę zabierze i czy lub gdzie mam podać dane jakieś konta itp
@rafalmar1981 to zależy jaką formę wysyłki wybrał kupujący, jak kupił akcyzy, to pakujesz w kopertę i idziesz na pocztę
@KOGIEL_T a kiedyś allegro było takie proste 🙂
@rafalmar1981 poczytaj w pomocy, jak wystawiać, jak wysyłać, jak wypłacić kasę z Allegro Finance https://help.allegro.com/sell/pl?marketplaceId=allegro-pl
@rafalmar1981 zachęcam Cię do zapoznania się z tymi artykułami:
Powinny one wyjaśnić Ci, jakie są dostępne metody dostawy na naszej platformie oraz jak ustawić cenniki metod w swojej ofercie.
tak tylko ja sam nie wiem jakie wybrać, czy jest możliwość, że kurier przyjedzie po paczkę to było by najwygodniejsze dla mnie jeśli tak to jaka opcję wybrać
@rafalmar1981 w podlinkowanych powyżej materiałach znajdziesz szczegółowe informacje - tutaj masz opisane metody.
@rafalmar1981 te podane przez ciebie przykłady nadajesz na własna rękę. Bezpośrednio u konkretnego przewoźnika lub z pomocą jakiegoś brokera kurierskiego.
@rafalmar1981 masz oferty tylko na Allegro Lokalnie, rozumiem, że to na Lokalnie chcesz sprzedawać?
Jeśli tak, to najwygodniejsze jest udostępnianie dwóch metod dostawy, dla których etykiety dla paczek generujesz bezpośrednio na Lokalnie, czyli Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box.
Tutaj artykuł z instrukcją nadania dla Paczkomatu, tutaj dla Allegro One Box.
Te przesyłki nadasz odpowiednio w dowolnym paczkomacie InPost lub w wybranym podczas generowania etykiety Allegro One Boxie.
Jeśli chcesz, aby kurier podjechał po paczki, to konieczne będzie już indywidualne uzgodnienie takich podjazdów i zamawianie kuriera. Etykiet nie wygenerujesz dla takich dostaw na Lokalnie, więc będziesz musiał skorzystać z narzędzi przewoźników lub usług brokerów, dlatego metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box są najwygodniejsze, bo etykiety generujesz na Lokalnie.
Jeśli chodzi o wypłaty środków, widzę, że rozpocząłeś proces aktywacji wypłat dla PayU, jeśli miną 3 dni robocze i wypłaty nie będą aktywne, prześlij proszę za pomocą formularza potwierdzenie wpłaty (możliwość dodania załącznika będzie dostępna, gdy wybierzesz kontakt przez e-mail).
@rafalmar1981 przeczytaj załącznik 4 regulaminu, tam masz koszty podjazdu, dla większości przewoźników musisz nadać przynajmniej 5 paczek żeby podjazd był darmowy 🙂