anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

pierwsza sprzedaż

rafalmar1981
#8 Zapaleniec#

witam kompletnie nie wiem jak wybrać metody dostawy itp

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

rafalmar1981
#8 Zapaleniec#

nie wiem czy mam moja paczkę gdzieś zanieść jak zgłosi się kupujący czy czekać na kuriera który paczkę zabierze i czy lub gdzie mam podać dane jakieś konta itp

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@rafalmar1981  to zależy jaką formę wysyłki wybrał kupujący, jak kupił akcyzy, to pakujesz w kopertę i idziesz na pocztę

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T a kiedyś allegro było takie proste 🙂

@rafalmar1981 poczytaj w pomocy, jak wystawiać, jak wysyłać, jak wypłacić kasę z Allegro Finance https://help.allegro.com/sell/pl?marketplaceId=allegro-pl

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@rafalmar1981 zachęcam Cię do zapoznania się z tymi artykułami:

Powinny one wyjaśnić Ci, jakie są dostępne metody dostawy na naszej platformie oraz jak ustawić cenniki metod w swojej ofercie. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rafalmar1981
#8 Zapaleniec#

tak tylko ja sam nie wiem jakie wybrać, czy jest możliwość, że kurier przyjedzie po paczkę to było by najwygodniejsze dla mnie jeśli tak to  jaka opcję wybrać

oznacz moderatorów

rafalmar1981
#8 Zapaleniec#
  •  
    Przesyłka kurierska - przedpłata
    Cena
  •  

Przesyłka kurierska - pobranie
    Cena
  •  

List polecony
    Cena
  •  

Paczka pocztowa
    Cena
  •  

Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata
    Cena
  •  

Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - pobranie
    Cena
  •  

Odbiór w punkcie - przedpłata
    Cena
  •  

Odbiór osobisty - przedpłata
    Cena
  •  

Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze
    Cena
  •  

Dostawa przez sprzedającego - przedpłata
    Cena
  •  

Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata
    i o co w tym chodzi jak np.
    Przesyłka kurierska - przedpłata idę gdzieś tę paczkę nadać czy jak i tak samo z pozostałymi gdyby mi ktoś przy każdej opcj tak  zwyczajnie napisał gdy wybieram coś co muszę zrobić...wiem zielony na maksa nigdy nic nie sprzedawałem

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@rafalmar1981 w podlinkowanych powyżej materiałach znajdziesz szczegółowe informacje - tutaj masz opisane metody.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@rafalmar1981 te podane przez ciebie przykłady nadajesz na własna rękę. Bezpośrednio u konkretnego przewoźnika lub z pomocą jakiegoś brokera kurierskiego.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@rafalmar1981 masz oferty tylko na Allegro Lokalnie, rozumiem, że to na Lokalnie chcesz sprzedawać?  
Jeśli tak, to najwygodniejsze jest udostępnianie dwóch metod dostawy, dla których etykiety dla paczek generujesz bezpośrednio na Lokalnie, czyli Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box. 
Tutaj artykuł z instrukcją nadania dla Paczkomatu, tutaj dla Allegro One Box.
Te przesyłki nadasz odpowiednio w dowolnym paczkomacie InPost lub w wybranym podczas generowania etykiety Allegro One Boxie. 
Jeśli chcesz, aby kurier podjechał po paczki, to konieczne będzie już indywidualne uzgodnienie takich podjazdów i zamawianie kuriera. Etykiet nie wygenerujesz dla takich dostaw na Lokalnie, więc będziesz musiał skorzystać z narzędzi przewoźników lub usług brokerów, dlatego metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box są najwygodniejsze, bo etykiety generujesz na Lokalnie. 
Jeśli chodzi o wypłaty środków, widzę, że rozpocząłeś proces aktywacji wypłat dla PayU, jeśli miną 3 dni robocze i wypłaty nie będą aktywne, prześlij proszę za pomocą formularza potwierdzenie wpłaty (możliwość dodania załącznika będzie dostępna, gdy wybierzesz kontakt przez e-mail). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rafalmar1981 przeczytaj załącznik 4 regulaminu, tam masz koszty podjazdu, dla większości przewoźników musisz nadać przynajmniej 5 paczek żeby podjazd był darmowy 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów