Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.

Po przesłaniu wymaganych dokumentów weryfikacyjnych poinformowano mnie, że mój sklep zostanie objęty ograniczeniami na czas nieokreślony. Kiedy zapytałem o powód, powiedziano mi, że kolejne wiadomości nie będą rozpatrywane. Co mam zrobić?
Pogodzić się z brakiem możliwości sprzedaży na Allegro lub spróbować walczyć o swoje racje na drodze sądowej.
Problem polega na tym, że początkowo poinformowano mnie, że dostarczenie dokumentów weryfikacyjnych spowoduje zniesienie ograniczeń, ale po ich przedłożeniu powiedziano mi, że sklep zostanie objęty stałymi ograniczeniami. Jest to całkowicie niezrozumiałe.
Właśnie wysłałem kolejną wiadomość do obsługi klienta platformy z pytaniem, jaki był powód nałożenia stałego ograniczenia? Jakie przepisy stanowią podstawę tej decyzji? Obsługa klienta odpowiedziała mi w następujący sposób.
@dengbilian przypuszczam, ze Ci nie odblokują, bo wykryli, że jesteś Chińczykiem, który ma firmę w Anglii, a sprzedaje towar z Polskich magazynów😉
@dengbilian Przykro mi, ale nie mam jak Ci pomóc na forum. Kwestię blokady konta możesz wyjaśnić wyłącznie przez prywatną korespondencję mailową.