Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie.
Mam taki przypadek:
Klient w listopadzie kupił odkurzacz od nas z outletu. Odkurzacz nieużywany ale nie nowy, powystawowy. Ale testowany przez nas jak wszystko co mamy w ofercie.
Wczoraj odkurzacz wrócił do mnie spowrotem i w dyskusji klientka napisała że po pół roku teraz otworzyła odkurzacz dopiero i odkurzacz pokazuje błąd ssania.
Jak ja mam się ustosunkować do takiej reklamacji? Na odkurzaczu są widoczne ślady używania, a klientka się upiera że dopiero teraz odkurzacz został otwarty.
Kupujący ma 2 lata na składanie reklamacji a Ty masz 14 dni na rozpatrzenie złożonej reklamacji.
No tak to wiem i jest jasne. Dlatego nic nie mam do tego że towar przyszedł na reklamację. Tylko jak taka reklamację rozpatrzyć jak klientka się upiera że od pół roku nie otworzyła pudełka.
Nie bardzo wiem jak mam postąpić z rozpatrzeniem takiej reklamacji właśnie
@Outlet-u-Szwagra odrzucić reklamacje z uzasadnieniem... 🙂 pół roku ktoś rzeczy nie otwierał tak ?:D
@Outlet-u-Szwagra możesz naprawić , wymienić na wolny od wad lub zwrócić kasę ,możesz również odrzucić roszczenie klienta jeśli stwierdzisz ,że wada wystąpiła na skutek jego działania czyli używania przedmiotu niezgodnie z przeznaczeniem .
@sklep_solpio a jakie to ma znaczenie ? czas na zgłoszenie wady jeszcze nie minął .
@mdrogeria klient stwierdził, że nie otwierał, a sprzedający twierdzi, że widać ślady użytkowania? :P)
@sklep_solpio a jakie to ma znaczenie przy reklamacji🤔
@KOGIEL_T jaki jest sens tobie odpowiadać ?
@sklep_solpio no bo może wyszły jakieś nowe przepisy o których nie wiem i jak klient rozpakuje towar, to od razu będę odrzucał reklamację, że używany 😁
@sklep_solpio nie chodzi o to czy otwierał czy nie , czy używał czy nie bo w końcu po to kupił żeby korzystać z dobrodziejstwa , wada występuje to została złożona reklamacja , jest to wada elektroniczna bądź mechaniczna więc reklamacja jak najbardziej przysługuje , owszem , jeśli po pół roku klient zgłosiłby brak jakiegoś elementu to tak ,czas na weryfikację zawartości minął.
@KOGIEL_T @mdrogeria dobrze się czujecie ? 😉 może odrzucić reklamacje przecież to jego sprawa ? czemu próbujecie mu narzucać co robić jak allegro z metodami dostawy ?:D
@sklep_solpio ja wiem ,że lato idzie , ciepło i ...i te rzeczy , ale ...
@mdrogeria no toć napisałem, że może przyjąć reklamacje lub odrzucić nie ma co się rozdrabniać na temacie bo nie opisał więcej 😉
@sklep_solpio nie bij ... wytłumacz
@mdrogeria chcesz dalej spamować? w dalszym ciągu jeśli pisałem, że może odrzucić to mówicie "musi przyjać"
@sklep_solpio nie napisałeś,ze może tylko
@KOGIEL_T masakra z wami to mój błąd zjadłem "może"
@sklep_solpio tu nie chodzi to, że się czepiam, ale jak by mi doświadczony allegrowicz napisał odrzuć reklamację , to bym pomyślał, że tak należy zrobić😉
@sklep_solpio mylisz pojęcia , przyjąć to nie to samo co uznać ...przyjąć musi , uznać może lub nie
@mdrogeria OK. PRZYJMIJ REKLAMACJE I JEJ NIE UZNAWAJ bardziej pasuje ?