Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
UWAGA!!! Mamy dla Was ważną informację od naszego Działu Bezpieczeństwa. Otrzymaliśmy zgłoszenia o tym, że ktoś się pod nas podszywa. Przestrzegamy przed klikaniem w link w mailu, który wygląda tak:
Jeśli nie wiesz, co to PHISHING zapoznaj się z naszymi ARTYKUŁAMI na ten temat.
też dostałam taką wiadomość e-mail. Wyglada dość wiarygodnie wiec niestety niektórzy mogą się nabrać..
Też taką wiadomość otrzymałam.
Należałoby zamieścić informacje na głównej stronie allegro i w aplikacjach mobilnych o próbie oszustwa.
Tez dostalem tego e-maila. Zastanawia mnie jak wyciekly masze adresy z serwisu Allegro???
Albo dlaczego allegro dostarczyło maile które były nadane z maili które zapewne nie są wpisane w zakładce twoje adresy e-mail (oszuści by się nie demaskowali). Chyba że te maile dostają tylko konta firmowe które mają wpisane niemaskowane maile w zakładce O sprzedającym
te maile dostają tylko konta firmowe które mają wpisane niemaskowane maile w zakładce O sprzedającym
o to to, dokładnie.
nieprawda nie tylko konta firmowe
Nie ma 100% obrony przed zlodziejami. Nie ma tu winy ani Allegro ani kogokolwiek z ich kontrahentow. Problem jest stary jak Swiat i walka z tymi szukajacymi latwego zycia. Filozoficzne ale prawdziwe bo w tym wszystkim chodzi o … papu czyli …. pieniadze.
Na Internecie twoje dane sa powszechnie dostepne. Nawet w twoim kompie.
Zadne newralgiczne informacje nie powinny znajdowac sie na twoim komputerze.
Najwazniejsze: zadne informacje pozwalajace na wirtualne zdublowanie ciebie nie powinny znajdowac sie na twoim kompie.
Numery kart, kont, adres, nazwisko nie sa tak wazne jak PESEL, data urodzenia czy nazwisko rodowe matki.
Spotkalo mnie, ktos utworzyl drugiego mnie wirtualnie. Wierzcie mi ze jest mozliwe to odkrecic ale nie jest to latwe.
@Ali-69 Jeśli takich wiadomości nie dostają adresaci takich maili: q6kdq6nrj8+5e782c010 @ allegromail.pl, to nie wyciekły. Oszuści mają własne bazy danych.
Przy okazji, naprawdę są jeszcze osoby, które nabierają się na maile z taką polszczyzną? Jeśli tak, to mi ich nie żal. Naturalna selekcja 🤣
Ja też wczoraj otrzymałam takiego maila, z adresu : wielkopolskie@allpartners.pl
Co ciekawe ten mój adres mailowy nie należał do zarejestrowanego użytkownika, robiłam zakupy kilka lat temu jako użytkownik bez konta.
@Client:44285202 dziękuję za zgłoszenie.
może allegro by się przyznało że był wyciek danych, a nie tak że użytkownicy sami muszą zgłaszać problem, a raczej niebezpieczeństwo.
Prywatne konta też dostają tego typu wiadomości , średnio 2-3 na miesiąc w moim przypadku.
NIGDY nie klikajcie w linki z takich wiadomości.
Pozdrawiam.