Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ja rozumiem, że 2 paczki to mało, ale skoro jest możliwość zamawiania podjazdu dla wszystkich przewoźników, od jednej paczki, to dlaczego kurier twierdzi że nie było mnie w domu?
Opowiem wam krótką historię.
Wczoraj zrobiłem dwie paczki z firmy kurierskiej DPD przez Allegro:
A0026L4TR7
A0026L4A46
Dzisiaj zaniepokojony tym, że kuriera nadal nie ma po odbiór paczek, dzwonię na infolinię i dowiaduję się: "że zamówienie zostało anulowane ze względu na to, że nadawcy nie było pod danym adresem" czy jakoś tak, po przebiciu się przez ich durny system trajkotania bota.
Zaznaczam, że 5 innych przewoźników mnie jakoś pod adresem zastało, a DPD zostało pokonane, przez... ciekawe czy schodek był za wysoki, czy drugie piętro to za wysoko aby pokonać taką odległość bez windy, to może przez okno będę te paczki zrzucać xD
Ktoś mi wyjaśni co się stało? Zniknąłem na godzinkę i byłem niewidzialny? Adres przez godzinę nie istniał czy jak?
EDIT: zapomniałem o najważniejszym, pod adresem cały czas ktoś jest a paczki były i cały czas są gotowe do przekazania kurierowi.
AHA: i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Ja ciężko pracuję nad tym, aby uzyskać status Super Sprzedawcy i zacząć nieco poważniejszą sprzedaż, a przez takiego Pana co mu się paczek nie chce odebrać, mam to wszystko stracić, boi mi polecą punkty w statystykach? Nie chce wam się pracować i odbierać paczek, to nie bierzcie się za taką pracą. Dygresyjnie mówiąc.
@seeyougame kurierzy, to raczej na te forum nie wchodzą😉, zwyczajnie będziesz musiał utworzyć setny post Proszę o wykluczenie ze statystyk, albo Brak podjazdu kuriera
"albo Brak podjazdu kuriera"
A nie zrobiłem tego teraz?
@seeyougame bardziej chodziło mi o takie nagłówki😁
Teraz widzę, że temat poruszany już wcześniej.
Czy Allegro coś z tym robi?
@seeyougame będziemy mogli wykluczyć te zamówienia z jakości Twojej sprzedaży, ale dopiero jutro, gdy będą opóźnione, więc nie wpłynie to na Twoje statystyki. Poprosiłam też o interwencję w sprawie kuriera z Twojego obszaru, aby taka sytuacja się nie powtórzyła.
Nie musisz zakładać kolejnego wątku (to w nawiązaniu do odpowiedzi od KOGIEL_T).
@la_nika dziękuję, dam znać jak (w końcu) odbierze
@la_nika kurier z DPD te paczki już odebrał, proszę o ich wykluczenie z miar, jeśli są na niemoją korzyść
dzisiaj problem z kurierem INPOST, proszę o wykluczenie z dwóch kont:
@seeyougame no ja nie chce być Bralczykiem, ani profesorem Miodkiem😉, ale to chyba powinno być na moją niekorzyść, a nie na nie na niemoją korzyść, a może sie myle🤔
Tak, masz rację. Poprawna forma jest naturalna i elegancka ale tutaj nie chodzi o elegancję, tylko o to żebym nie tracił punktów z powodów, na które nie mam większego wpływu. Ostateczny cel jest taki sam bez względu na to czy forma jest poprawna czy nie.
@seeyougame no wiec zadam pytanie inaczej, czy nie moja korzyść , to jest moja niekorzyść 🤔, no chyba nie😉
Dobrze. Na moją niekorzyść 🙂
@seeyougame poprosiłam o wykluczenie wszystkich zamówień, które działają na Twoją niekorzyść 🙂 Jeśli chodzi o zamówienia z InPost, to czas na wysyłkę w tych dwóch:
045122a0-426d-11f0-8c35-4fca62dbfc39
1b297801-421e-11f0-a108-93cb74019547
zostanie obliczony 10 czerwca, więc jeśli do tego czasu Kurier ich nie odbierze, napisz proszę ponownie.
@la_nika kurier inpost znów leci w kulki, proszę o wykluczenie ze statystyk dzisiejszych zamówień inpost
@seeyougame podaj proszę numery tych zamówień.
@seeyougame zweryfikuję możliwość wykluczenia tych zamówień.
podjazd zamówiony, kuriera nie było
O godzinie 13:05 po zamówieniu podjazdu otrzymałem standardowego maila:
Gotowe! |
A o godzinie 20:44
Gotowe!
Przyjęliśmy zlecenie odbioru paczek od Nadawcy xxx.
Oddział InPost , , przyjął do realizacji zlecenie odbioru paczek o numerze xxx od nadawcy xxx xxx z punktu, który znajduje się pod adresem ul. xxx.
Pamiętaj, aby paczki były przygotowane na godzinę .
Uwagi nadawcy:
Uwagi do zlecenia: SHIPMENT_UNPREPARED
Pytanie: co to jest SHIPMENT_UNPREPARED
@seeyougame wracam do Ciebie z informacjami dotyczącymi przesyłek: