anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Właśnie się dowiedziałem że nie było w mnie w domu xD

seeyougame
#11 Animator#

Ja rozumiem, że 2 paczki to mało, ale skoro jest możliwość zamawiania podjazdu dla wszystkich przewoźników, od jednej paczki, to dlaczego kurier twierdzi że nie było mnie w domu?

Opowiem wam krótką historię.

Wczoraj zrobiłem dwie paczki z firmy kurierskiej DPD przez Allegro: 

A0026L4TR7

A0026L4A46

Dzisiaj zaniepokojony tym, że kuriera nadal nie ma po odbiór paczek, dzwonię na infolinię i dowiaduję się: "że zamówienie zostało anulowane ze względu na to, że nadawcy nie było pod danym adresem" czy jakoś tak, po przebiciu się przez ich durny system trajkotania bota.

Zaznaczam, że 5 innych przewoźników mnie jakoś pod adresem zastało, a DPD zostało pokonane, przez... ciekawe czy schodek był za wysoki, czy drugie piętro to za wysoko aby pokonać taką odległość bez windy, to może przez okno będę te paczki zrzucać xD

Ktoś mi wyjaśni co się stało?  Zniknąłem na godzinkę i byłem niewidzialny? Adres przez godzinę nie istniał czy jak?

EDIT: zapomniałem o najważniejszym, pod adresem cały czas ktoś jest a paczki były i cały czas są gotowe do przekazania kurierowi.

AHA: i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Ja ciężko pracuję nad tym, aby uzyskać status Super Sprzedawcy i zacząć nieco poważniejszą sprzedaż, a przez takiego Pana co mu się paczek nie chce odebrać, mam to wszystko stracić, boi mi polecą punkty w statystykach? Nie chce wam się pracować i odbierać paczek, to nie bierzcie się za taką pracą. Dygresyjnie mówiąc.

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@seeyougame  kurierzy, to raczej na te forum nie wchodzą😉, zwyczajnie będziesz musiał utworzyć setny post Proszę o wykluczenie ze statystyk, albo Brak podjazdu kuriera

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

"albo Brak podjazdu kuriera"

A nie zrobiłem tego teraz?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@seeyougame  bardziej chodziło mi o takie nagłówki😁

obraz_2025-06-04_180649677.png

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

Teraz widzę, że temat poruszany już wcześniej.

Czy Allegro coś z tym robi?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame będziemy mogli wykluczyć te zamówienia z jakości Twojej sprzedaży, ale dopiero jutro, gdy będą opóźnione, więc nie wpłynie to na Twoje statystyki. Poprosiłam też o interwencję w sprawie kuriera z Twojego obszaru, aby taka sytuacja się nie powtórzyła. 
Nie musisz zakładać kolejnego wątku (to w nawiązaniu do odpowiedzi od KOGIEL_T). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@la_nika  dziękuję, dam znać jak (w końcu) odbierze

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@la_nika kurier z DPD te paczki już odebrał, proszę o ich wykluczenie z miar, jeśli są na niemoją korzyść 

dzisiaj problem z kurierem INPOST, proszę o wykluczenie z dwóch kont:

045122a0-426d-11f0-8c35-4fca62dbfc39
cce96050-4232-11f0-8262-e989883e0440
1b297801-421e-11f0-a108-93cb74019547
eb15fa80-426d-11f0-9e1c-513352696b36

Chodzi mi o wykluczenie ze statystyk dotyczących czasu wysyłki.
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@seeyougame  no ja nie chce być Bralczykiem, ani profesorem  Miodkiem😉, ale to chyba powinno być na moją niekorzyść, a nie na nie na niemoją korzyść, a może sie myle🤔

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

Tak, masz rację. Poprawna forma jest naturalna i elegancka ale tutaj nie chodzi o elegancję, tylko o to żebym nie tracił punktów z powodów, na które nie mam większego wpływu. Ostateczny cel jest taki sam bez względu na to czy forma jest poprawna czy nie.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@seeyougame  no wiec zadam pytanie inaczej, czy  nie moja korzyść , to jest moja niekorzyść 🤔, no chyba nie😉

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

Dobrze. Na moją niekorzyść 🙂

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame poprosiłam o wykluczenie wszystkich zamówień, które działają na Twoją niekorzyść 🙂 Jeśli chodzi o zamówienia z InPost, to czas na wysyłkę w tych dwóch:
045122a0-426d-11f0-8c35-4fca62dbfc39
1b297801-421e-11f0-a108-93cb74019547
zostanie obliczony 10 czerwca, więc jeśli do tego czasu Kurier ich nie odbierze, napisz proszę ponownie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

@la_nika kurier inpost znów leci w kulki, proszę o wykluczenie ze statystyk dzisiejszych zamówień inpost

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame podaj proszę numery tych zamówień. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#
bf2c6200-4b4c-11f0-8187-6181519f861e
0dac7640-4af3-11f0-8e90-df7795b3c288
6234fff0-4ad7-11f0-a563-eb476dc47577
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame zweryfikuję możliwość wykluczenia tych zamówień. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

podjazd zamówiony, kuriera nie było

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator#

O godzinie 13:05 po zamówieniu podjazdu otrzymałem standardowego maila: 

Gotowe!
Przyjęliśmy zlecenie odbioru paczek od Nadawcy xxx.

Oddział InPost , , przyjął do realizacji zlecenie odbioru paczek o numerze 2010515207 od nadawcy xxx xxx z punktu, który znajduje się pod adresem ul. xxx.

Pamiętaj, aby paczki były przygotowane na godzinę .

Uwagi nadawcy:

Uwagi do zlecenia:

A o godzinie 20:44

Gotowe!
Przyjęliśmy zlecenie odbioru paczek od Nadawcy xxx.

Oddział InPost , , przyjął do realizacji zlecenie odbioru paczek o numerze xxx od nadawcy xxx xxx z punktu, który znajduje się pod adresem ul. xxx.

Pamiętaj, aby paczki były przygotowane na godzinę .

Uwagi nadawcy:

Uwagi do zlecenia: SHIPMENT_UNPREPARED

Pytanie: co to jest SHIPMENT_UNPREPARED 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@seeyougame wracam do Ciebie z informacjami dotyczącymi przesyłek:

• Zamówienie bf2c6200-4b4c-11f0-8187-6181519f861e ma deklarację wysyłki do jutra, dlatego nie ma potrzeby wykluczania go.
  • Wygląda na to, że dla przesyłki z zamówienia 6234fff0-4ad7-11f0-a563-eb476dc47577 nie został zamówiony podjazd, dlatego nie możemy wykluczyć tego zamówienia.
  • Zamówienie 0dac7640-4af3-11f0-8e90-df7795b3c288 zostało wykluczone i będzie to widoczne w statystykach jutro.
   Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów