Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Za dwa dni muszę zamknąć wszystkie aukcje do końca roku. Mam wiele aukcji wyróżnionych. Czy przed zamknięciem aukcji wyróżnionych muszę odznaczyć wyróżnienie? Czy samo zakończenie aukcji zabezpieczy mnie przed naliczaniem opłat przez allegro?
ElaEla777 samo zakończenie wystarczy , ale przy wnawianiu musisz pamiętać o ew. wyłączeniu opcji promowania .
@ElaEla777 To za dwa dni, czy do końca roku? Bo te dwie daty dzieli ponad 4 miesiące.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Uwaga na promocje wyróżnień , po skończeniu promocji pobrało mi z konta prawie 600zł na nowe promowania, opcja sama się nie wyłącza , widać że od początku tak to zaplanowali....
hokus_pl czytaj regulaminy , od zawsze tak działa ten system , czytaj , czytaj ,czytaj
Zapomniałbym jeszcze o dodatkowej opłacie za sprzedaż promowanego artykułu
Zgadza się i to 50% od prowizji podstawowej.
Prowizje są na takim poziomie że jestem zaskoczony że ktoś tu na Allegro zarabia
@TATLOK Chyba już 60%
@TATLOK Było 50%, teraz jest 60%😉
@Knowhere | @WREDZIA-W1 To już nie ogarniam tej pogoni za prowizjami. Dzięki za info, muszę przyjrzeć się moim ofertom i znacznie je skrócić, albo dźwignąć ceny.
to wszystko jest w regulaminie promocji, trzeba czytać albo zatrudnić kogoś kto się na tym zna
Ten błąd rozumiem , regulamin , wiadomo każdy czyta, ale te prowizje to jest szaleństwo, no ale nikt nie zmusza do sprzedawania na allegro 🙂
@hokus_pl A wszystko jest napisane, tylko komu chciałoby się czytać.(oczywiście tak to działa).
Promocje i zniżki są po tylko żeby ci się wydawało że jest to dla ciebie okazja a działa tak że potem tego żałujesz bo nic nie zarobiłeś tylko allegro wzbogaciłeś a oni tylko z uśmiechem co miesiąc dziękują ci za wpłatę.
Też tak się nadziałam jak zaczynałam handel na Allegro, po kilku wymianach e-mail z Allegro anulowali mi opłaty które automatycznie naliczyli
Niestety tak jest od dawna 😞 ja poprostu zaznaczam sobie to w kalendarzu i wyłączam bo nie ma innej opcji. Kiedyś zapomniałam i kilka ofert mi się wznowiło co zobaczyłam po około godzinie. Od razu te oferty usunęłam z wyróznień i napisałam do allegro i zwrócili mi opłaty ponieważ zauważyłam to szybko i usunęłam z wyróżnień.
Pobieranie prowizji od tego to już naprawdę szok, napierw od zakupu, a potem od zakupu prowizji wyróżnionej, szkoda słów jak zarabiają na tym.
@hokus_pl większość wie a Ci co klikają i nie czytają regulaminu płaczą i płacą 🙂
Wyłącz promowanie krótko przed zakończeniem bieżącego cyklu promowania. Zrobisz to przez edycję oferty. Opcję Wyróżnienie wyłączysz także bezpośrednio w zakładce Moje oferty. Wystarczy, że zaznaczysz ofertę, w której chcesz wyłączyć promowanie i wybierzesz opcję [wyróżnienie], a następnie [wyłącz wyróżnienie]. Przestaniemy ją wtedy promować i nie naliczymy opłaty w kolejnym cyklu.
Przykład: Włączasz opcję promowania 1 sierpnia i wyłączasz ją maksymalnie do 9 sierpnia.
Czekające Cię opłaty za wyróżnienia w ofertach sprawdzisz w zakładce Nadchodzące opłaty.
@kostas11 Ja tam wyłączałem nawet z pół godziny przed zakończeniem trwającego okresu promowania.