anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka zamówienia – jedno czy kilka przesyłek?

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, Mam sytuację i chciałbym prosić o poradę: klientka zamówiła dwa produkty – 1 sztukę produktu X5 i 1 sztukę produktu X6 – w sumie system pokazuje to jako 11 osobnych przesyłek. Zastanawiam się, czy najlepiej wysłać te przesyłki osobno, aby uniknąć sytuacji, w której klient mógłby zgłosić do Allegro brak którejś paczki, czy też mogę połączyć kilka zamówień w jedną przesyłkę. Połączenie byłoby wygodniejsze dla klienta i oszczędziłoby miejsce, ale nie chciałbym, aby naraziło mnie na problemy z reklamacjami. Chciałbym też doprecyzować – przesyłka jest realizowana w ramach Allegro Smart, więc nikt nie ponosi dodatkowych kosztów wysyłki. Można zatem połączyć kilka zamówień w jedną paczkę, jeśli będzie to wygodniejsze dla kupującego, bez ryzyka dodatkowych opłat. Czy ktoś mógłby doradzić, jak w takich przypadkach najlepiej postąpić, aby było bezpiecznie i wygodnie zarówno dla sprzedającego, jak i kupującego? dzięki!

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak zrobiła zakupy w jednym zamówieniu i nie zapłaciła za wysyłkę to nie będzie problemu. Możesz to nawet w jednej paczce wysłać. 

W sumie to nie głupie byłoby poprawienie cennika. Klienci bez smarta strasznie sie wkurzają jak im nalicza opłatę za każdą sztukę...

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Mam jeszcze jedno pytanie, czy w takiej sytuacji nie będzie żadnego problemu, jeśli klient teoretycznie zgłosiłby, że otrzymał jedną lub dwie paczki zamiast np. 11 przesyłek? Chciałbym się upewnić, że wszystko jest w porządku po stronie regulaminu i ewentualnych reklamacji

oznacz moderatorów