anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków na inne konto za anulowane zamówienie

akcanimal
#7 Wielbiciel#

Witam.

Kupujący zakupił przedmiot i dołączył wiadomość aby wybrać mu dany kolor produkt, który wysyłamy losowo (jest w treści aukcji). Odpisałam że nie ma takiej możliwości (wybrania koloru).

Za chwile otrzymałam wiadomość o anulowanie zakupu, wiec to natychmiast zrobiłam oraz zleciłam zwrot środków.

Za chwile (tej samej minucie, ale nie wyświetliła mi się) wysłał kolejna wiadomość i poprosił aby zwrot środków zrobić na inne konto, które podał.

I teraz żąda zwrot środków na konto, które podał mi w wiadomości. Podobno do tamtego z którego płacił nie ma dostępu.

Czy przy anulowaniu zakupu mogę „oddać” pieniądze automatycznie czy musze na konto, które kupujący mi podał?

Przeglądałam regulamin i nic nie znalazłam.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

xyz96
#21 Demiurg#

@akcanimal Jeśli już zleciłaś zwrot środków przez Allegro Finanse, to po co pytasz o zwrot na inne konto? Chcesz oddać drugi raz? Pieniądze po zwrocie przez Allegro Finanse trafią tam, skąd kupujący płacił i to jego problem, jak je stamtąd odzyska.

Gdybyś nie oddała pieniędzy przez Allegro Finanse, mogłabyś oddać na konto, które kupujący podał, ale nie masz takiego obowiązku, możesz oddać "automatycznie".

Jeżeli jednak jeszcze nie oddałaś pieniędzy "automatycznie", możesz oddać na konto wskazane przez kupującego.

Regulamin Allegro ani prawo tego nie zabraniają.

oznacz moderatorów