Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Zakupiłem towar jednak gdy poszedłem do paczkomatu odebrać przesyłkę okazało się, że skrytka była pusta.
Zgłosiłem ten fakt już przy paczkomacie. Dostałem e-mail od Allegro, że otrzymali zgłoszenie, powiadomili sprzedawcę i ma on zwrócić pieniądze lub wysłać ponownie zamówienie.
Minęły już trzy tygodnie i nic się więcej nie zadziało. Zgłaszałem problem przez formularz ale tu odzewu też brak.
Co powinienem teraz zrobić ?
@akimos51 Cześć. 🙂 Czy mogę Cię prosić o numer zgłoszenia?
Zakup od osoby prywatnej czy od firmy?
Zakup od firmy.
ALE0000A747DA85
Sprzedawca zapewne po otrzymaniu zgłoszenia zgłosił reklamację u dostawcy -czyli allegro ,bo wygląda że miałeś odebrać z ich automatu paczkowego.
@akimos51 nie allegro ma powiadomić, tylko Ty masz złożyć sprzedawcy reklamację, a sprzedawca składa reklamację u przewoźnika, na podstawie Twojego protokołu ( zgłoszenia przy automacie ) 😉
Ale dostałem email że sprzedawca już wie i co ma zrobić.
"
| |||
|
"
A poza tym jaki protokół gdy ja tylko zaznaczyłem w menu paczkomatu, że skrytka pusta.
Nie masz środków i nie masz wiedzy co dalej, otwórz dyskusję tam sprzedajacy ma 24godz. na odpowiedź.https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@akimos51 Wciąż wyjaśniamy tę sprawę, skontaktujemy się z Tobą. 🙂
@ko_alka źle poinstruowaliście kupującego na jakiej podstawie sprzedawca ma oddać kasę lub wysłać, mail z instrukcja to nie reklamacja 😞 sprzedawca potrzebuje podkładki ( pisma od klienta ) żeby oddać kasę, anulować zaginiony paragon itp. też bym olał takiego maila i czekał jak odezwie się kupujący z pismem reklamacyjnym 🙂
@akimos51 no i to wystarczy, zaznaczenie w automacie 🙂
Złóż reklamację sprzedawcy, allegro nie jest stroną w Waszej transakcji ! od złożenia reklamacji sprzedawca ma 14 dni na rozpatrzenie, musi oddać Ci kasę lub wysłać drugą paczkę a resztę załatwi z przewoźnikiem 🙂
Czy złożenie reklamacji to rozpoczęcie dyskusji ? Bo jestem zielony w tym temacie.