Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam taką sytuację. Kupiłem przedmiot i zadzwonił do mnie sprzedający, że niestety nie ma możliwości wysyłki kurierem w smart, który jest w ofercie.
Poinformowal mnie, że w tym momencie jest dostępny tylko paczkomat, a kurier niestety nie.
Czy grożą mu jakieś konsekwencje od allegro z racji braku wywiązywania się z umowy smart?
@Cizol14 Jeśli nada paczkę w terminie i wprowadzi numer listu przewozowego to nie.
No właśnie kupujący anulował mój zakup i poinformował mnie, że mogę zakupić tylko i wyłącznie za pomocą paczkomatu, a już kupiłem za pomocą kuriera.
@Cizol14 Napisał coś więcej - czemu nie może nadać kurierem?
Napomknął, że ma jakieś problemy z odbiorami przesyłek i tylko tyle.
@Cizol14 Faktycznie tak może być. Jaką dokładnie metodę dostawy wybrałeś?
Jeśli coś związanego z ALLEGRO ONE to tak - sprzedający bardzo często zgłaszają że kurierzy nie pojawiają się po odbiór przesyłek.
Poprostu wybrałem kurier, nie było napisane jaki to kurier.
@Cizol14 Czyli najpewniej będzie to kurier losowany przez Allegro - wystarczy spędzić tu na forum trochę czasu i poczytać jak to pięknie działa...
Wiesz, żaden sprzedający który faktycznie chce sprzedać towar nie wydzwaniałby po kupujących z własnej nieprzymuszonej woli z takimi informacjami i prośbą o zmianę metody dostawy bo jaki byłby w tym cel i sens?
Najwidoczniej faktycznie są jakieś problemy z odbiorem paczek.
Niejednokrotnie widziałem tu na forum tematy zakładane przez sprzedających gdzie zgłaszali brak odbioru przesyłek i nawet pomimo interwencji trwało to dniami zanim ktoś łaskawie zjawił się po przesyłki - metody dostawy organizowane przez Allegro.
Ok. To zostało mi poprostu wybrać paczkomat. Dziękuję za objaśnienie tematu.