anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

faktury

Client:46532605
#7 Wielbiciel

Dlaczego kupując towar i prosząc i zaznaczając ze chcę fakturę papiorową niektorzy sprzedawcy przesyłają mi ją na mejla Nie mam mozliwosci drukowania tej faktury i muszę prosic ludzi o jej wydruk bo nie mam drukarki a jestem inwalidą i kazde wyjscie jest dla mnie problemem i rosną  dodatkowe koszta za zakup ,jak to naprawdę powinno byc ze sprzedawca mowi ze nie moze przesłac faktury papierowej

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nic w tym dziwnego. Jednoosobowa działalność może jeszcze Ci to zrobi. Duża firma bez szans. Nikt nie będzie zasuwał przez cały magazyn, a nawet na magazyn w innej lokalizacji z fakturą i szukał jednej z tysiąca paczek zapakowanych czy nawet wysłanych. Duzi zwykle mają programy do fakturowania i robi się to samo...

I tak nie jest najgorzej. Mógłby tylko w ksef wystawić...

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@Client:46532605 

U nas jest tak: zakup bez NIP - na prośbę Klienta możemy wydrukować FV papierową i załączyć do paczki. Dopuszczam jednak taką sytuację, że możemy taką prośbę przeoczyć ponieważ 99,99% FV dla osób fizycznych jest wysyłanych w pdf.

zakup z NIP: od 1 kwietnia blokada na pobieranie FV w pdf. (tylko podgląd), możemy tylko przesłać na maila UPO z KSeF.

ps. w dużych firmach najczęściej jest taka automatyka, że nikt tych uwag nie czyta.

oznacz moderatorów