anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzony od wtorku rano paczkomat

prowincjał
#7 Wielbiciel

Uszkodzony od wtorku rano paczkomat Tarnowskie Góry Saperów 4. Brak zasilania ? . W środku dwie przesyłki do mnie a trzecia ma dotrzeć dzisiaj. Nie widać żadnej ekipy serwisowej. To nie jest prwidłowa obsługa klienta

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @prowincjaÅ‚, dziękujemy za zgłoszenie.
Przekazałem sprawę do dedykowanego działu, gdy otrzymamy więcej informacji, skontaktujemy się z Tobą.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@prowincjaÅ‚ Podaj proszę numery przesyłek, o których wspominasz 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Ponownie. Zepsuty paczkomat w Tarnowskich Górach, Saperów 4 od wtorku rano. To juz skandal. Po interwencji w serwisie paczkomatów: Guzik . Po rozmowie z moderatorem w środę z informaca o przekierowaniu dostawy na adres domowy... znowu bez efektu. Jesli Allegro nie potrafi naprawic przez 4 dni (sic!) paczkomatu to moze czasna zwijanie interesu? A paczek jak nie dostałem tak nie dostałem (w sumie to juz kilka)

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@prowincjaÅ‚ 

Przeniosłem Twój wątek do wcześniejszego w którym poruszasz swój problem. Nie widzę Twojej rozmowy z moderatorem o przekierowaniu dostawy na adres domowy ale widzę pytanie moderatora z prośbą o numer przesyłki i niestety widzę również Twój brak odpowiedzi.

Dlatego ponownie proszę, podaj numery przesyłek o których wspominasz.

Poproszę również @InPost o kontakt z Tobą 🙂 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

To nie jest Paczkomat InPost lecz Allegro. Twój kolega spod nr +48616306022  dokładnie widział o jakie przesyłki chodzi. Dot. A003EDFX33 i A003DXKNU3. Dzisiaj ponowna rozmowa z Nr j.w i znowu obietnica przekierowania kolejnych paczek o Nr A003EDOYU2 i A003ER2F07.

A cały problem dotyczy paczkomatu AL006STA o czym powiadamianiem serwis paczkomatów w środę

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@prowincjał

Zamiast pisać na forum napisz bezpośrednio do Inpostu. Wszystkie, bez wyjątku Paczkomaty w Polsce są ich własnością. 

Kontakt bok@grupainteger.pl i pomoc@inpost.pl

oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Trudno rozmawiać z InPostem jak interes jest z Allegro

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry, 

uprzejmie informuję, że na wskazanym adresie ul. Saperów 4, Tarnowskie Góry, nie posiadamy aktualnie maszyny Paczkomat InPost. W celu dokładnej weryfikacji sytuacji proszę o bezpośredni kontakt z Biurem Obsługi Klienta InPost. 

oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

A kto to wrzucił pod uszkodzony paczkomat InPost Nie wiem

oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Nigdzie nie pisałem ze chodzi o paczkomat InPost. Pisałem o paczkomacie w TG ul. Saperów 4, który obsługuje Allegro

oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Nigdzie nie pisałem ze chodzi o paczkomat InPost. Pisałem o paczkomacie w TG ul. Saperów 4, który obsługuje Allegro

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@prowincjaÅ‚ 

Używasz nazwy "Paczkomat", która jest nazwą własną dla Paczkomatów InPost.

Dziękuję za numery przesyłek - teraz widzę, że chodzi Tobie o nasze Automaty Paczkowe One Box. Skontaktowałeś się już z nami, więc jeśli problem nadal będzie nierozwiązany to napisz do nas!

Dziękuję @InPost za wsparcie!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Dla mnie paczkomat to miejsce do którego wkłada się i wyjmuje paczki. Problem jest nadal nie rozwiazany!

oznacz moderatorów

prowincjał
#7 Wielbiciel

Drogi Uczestniku rozmowy. Piszę na Forum Allegro o dostawie z Allegro i o tym, że Allegro nie potrafi przez 4 doby włączyć  swojego URZĄDZENIA do odbioru OPŁACONYCH PRZESYŁEK. Rozmawiam już z czwartą odobą o tym, żeby wrzeszcie zamówiony tydzień temu towar do mnie dotarł. A Ty mi piszesz o frazeologii. Działaj jak potrafisz

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@prowincjaÅ‚ 

Jeśli oczekujesz pomocy na forum, to podstawą jest rzeczowa rozmowa, a nie emocjonalny ton. Zwróciłem uwagę na różnicę między Paczkomatem a Automatem Paczkowym nie po to, by prowadzić dyskusję o terminologii, ale żeby realnie przyspieszyć udzielenie pomocy - zwłaszcza że na początku nie podałeś numeru przesyłki.

Kontaktowałeś się już z nami, a po naszej stronie Mateusz również zgłosił interwencję. Na ten moment wszystkie możliwe działania zostały wykonane i pozostaje uzbroić się w cierpliwość.

Spokojnego wieczoru!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@prowincjał

Paczkomat to nazwa własna urządzeń paczkowych Inpostu, a nie wyraz potoczny. Tak więc jak pisałeś o paczkomacie, to z automatu chodziło ci o urządzenie Inpostu.

Poza tym na Allegro masz też Allegro Paczkomat Inpost oraz piszesz na publicznym forum, gdzie nikt nie będzie zgadywać czy czasem czegoś innego nie miałeś na myśli. 

Uniwersalnym określeniem jest "Automatu Paczkowy", "Maszyna Paczkowa" lub z ang. APM.

A co do nazw to:

Paczkomat, Awizomat, Urzędomat, Pralniomat, Lotniskomat - Inpost 

OneBox - Allegro

Locker - DHL eCommerce i DHL Expres.

Listomat - Poczta Polska 

oznacz moderatorów